Depresszió ellen próbáld ki ezt a kombinációt!

A futás hatékony hangulatjavító lehet. A fanatikusok gyakran számolnak be a runner’s high állapotról, amikor hirtelen pozitív érzések tömkelege árasztja el az agyad futás közben.

A futás hatékony hangulatjavító lehet. A fanatikusok gyakran számolnak be a runner’s high állapotról, amikor hirtelen pozitív érzések tömkelege árasztja el az agyad futás közben.

Azt is tudjuk, mennyire hatásos az irányított meditáció abban, hogy kitisztítsd a fejed és elűzd a stresszt.

Új kutatások szerint ha futsz és mellé meditálsz is, csökkentheted a depresszió tüneteit. Ekkor ugyanis könnyebben elűzheted a negatív gondolatokat és hamarabb meggyógyulsz.

A tanulmány résztvevőinek hetente kétszer kellett 30 percet meditálniuk és 30 percig futniuk, 8 héten keresztül. Az eredmény: jobb hangulat és kevesebb depressziós tünet. Az alanyok agyában ráadásul új agysejtek és neuronok is képződtek - ez a folyamat gyakran áll le a depresszió miatt.

A depresszióból való felépülés nem könnyű és több faktor is közrejátszik a gyógyulásban. De az aerob mozgás - így a futás is - a meditációval kombinálva bizonyítottan elősegíti a gyorsann felépülést.

Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

A matcha tea nemcsak a kávéimádóknak jó alternatíva, de azok számára is szuper, akik nem szeretik a kávé ízét, de olykor jól jönne egy kis energialöket!

Segít vagy árt a futás, ha megfáztál?

A Futásról Nőknek Magazin cikkéből kiderül, hogy vajon jobb pihenni ilyenkor, vagy nyugodtan futhatsz megfázva is:

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft