Imádsz futni, de bulizni is? Semmi gond!

Attól, hogy szeretsz futni, még nem kell lemondanod a bulizásról, csak okosan kell csinálni. Mutatjuk, hogyan.

Attól, hogy szeretsz futni, még nem kell lemondanod a bulizásról, csak okosan kell csinálni. Mutatjuk, hogyan.

Helyes döntés
A reggeli futásod nem kell kihagynod, ha csak néhány porhárral iszol előző este, nem maradsz hajnalig és közben vizet is fogyasztasz. A lelkednek jót tesz, ha szombaton mész reggel futni, vasárnap pedig tovább tudsz aludni és ekkor az esti programokról sem kell lemondanod.

Futótárs
Keress valakit, akivel rendszeresen eljársz futni, hiszen így kisebb eséllyel mondod le a közös sportolást és a nehezebb helyzeteken is átlendít.

Ne gondold túl
Ha nem készülsz versenyre, nem kell pontosan, alaposan megtervezned minden futásod. Ha nem megy, fáradt vagy, fuss kevesebbet, máskor majd többet futsz.

Ne halogass
Borzalmas dolog a halogatás, mert még tudat alatt is azon stresszelsz, hogy mi lesz, ha megint kihagyod az edzést. A legjobb, ha apró rituálékat vezetsz be, például eszel valami energiadúsat futás előtt, meghallgatod a kedvenc motivációs zenéd és közben felöltözöl. Észre sem veszed és máris a szabadban találod magad.

Légy rugalmas
Amikor egyszerűen sehogy nem tudod megoldani a futást, szervezd kicsit át a napirended. Lehet, hogy szombaton csak egy gyors vacsorára futsz össze a barátaiddal, így vasárnap reggel elmehetsz futni, vagy akár délután is beiktathatsz egy rövidebb távot.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Lassan fuss, tovább élsz?
Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító
Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft