Borítókép: Imádsz futni, de bulizni is? Semmi gond!

Imádsz futni, de bulizni is? Semmi gond!

Forrás: Europress
Attól, hogy szeretsz futni, még nem kell lemondanod a bulizásról, csak okosan kell csinálni. Mutatjuk, hogyan.

Helyes döntés
A reggeli futásod nem kell kihagynod, ha csak néhány porhárral iszol előző este, nem maradsz hajnalig és közben vizet is fogyasztasz. A lelkednek jót tesz, ha szombaton mész reggel futni, vasárnap pedig tovább tudsz aludni és ekkor az esti programokról sem kell lemondanod.

Futótárs
Keress valakit, akivel rendszeresen eljársz futni, hiszen így kisebb eséllyel mondod le a közös sportolást és a nehezebb helyzeteken is átlendít.

Ne gondold túl
Ha nem készülsz versenyre, nem kell pontosan, alaposan megtervezned minden futásod. Ha nem megy, fáradt vagy, fuss kevesebbet, máskor majd többet futsz.

Ne halogass
Borzalmas dolog a halogatás, mert még tudat alatt is azon stresszelsz, hogy mi lesz, ha megint kihagyod az edzést. A legjobb, ha apró rituálékat vezetsz be, például eszel valami energiadúsat futás előtt, meghallgatod a kedvenc motivációs zenéd és közben felöltözöl. Észre sem veszed és máris a szabadban találod magad.

Légy rugalmas
Amikor egyszerűen sehogy nem tudod megoldani a futást, szervezd kicsit át a napirended. Lehet, hogy szombaton csak egy gyors vacsorára futsz össze a barátaiddal, így vasárnap reggel elmehetsz futni, vagy akár délután is beiktathatsz egy rövidebb távot.