Lassan fuss, tovább élsz?

Egy új kutatás szerint igen: minél lassabban futsz, annál tovább fogsz élni.

Egy új kutatás szerint igen: minél lassabban futsz, annál tovább fogsz élni.

Amerikai szakértők szerint azok, akik rendszeresen, de lassan futnak, később halnak meg, mint azok a futók, akik mindig a maximumot hajtják ki magukból. A tanulmányban 5100 férfi és nő vett részt, akik egészségesek voltak. 10 éve kezdték el a vizsgálatokat, amiknek idén lett vége, az eredmények pedig azt igazolták, hogy a futók tovább éltek nem futó társaiknál - ez még nem olyan meglepő.

A futókat viszont 3 csoportra osztották: a könnyed tempóban futókra, a közepes tempóban futókra és gyorsan futókra. Az első csoport tagjai éltek a legtovább, őket a közepes futók, majd a gyors futók követték. Mi a legdurvább? Hogy a leggyorsabbak élettartama szinte megegyezett az ülő életmódot folytatókéval.

Szakértők szerint a futás során is érdemes megtalálni az arany középutat, vagyis hetente 2-3 alkalommal érdemes elmenned futni.

Ettől függetlenül szerintünk nem kell feltétlenül csökkented a futásaid mennyiségén és sebességén. Az viszont például a sérülésektől megmenthet, ha minden alkalommal odafigyelsz magadra és a szervezeted jelzéseire!

A férfi, aki átfutott Amerikán és ezzel rekordot döntött

Pete Kostelnick ultrafutó hétfőn megdöntött egy 36 éves rekordot, ezzel ő lett az, aki a legrövidebb idő alatt futotta át Amerikát. 46 nap, 8 óra és 36 percnél rövidebb eredménnyel futott célba.

3 egyszerű drill a jobb futótechnikáért és gyorsabb sebességért

Végezd el ezt a 3 gyakorlatot, hogy javíts az időeredményeden!

Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft