Lassan fuss, tovább élsz?

Egy új kutatás szerint igen: minél lassabban futsz, annál tovább fogsz élni.

Egy új kutatás szerint igen: minél lassabban futsz, annál tovább fogsz élni.

Amerikai szakértők szerint azok, akik rendszeresen, de lassan futnak, később halnak meg, mint azok a futók, akik mindig a maximumot hajtják ki magukból. A tanulmányban 5100 férfi és nő vett részt, akik egészségesek voltak. 10 éve kezdték el a vizsgálatokat, amiknek idén lett vége, az eredmények pedig azt igazolták, hogy a futók tovább éltek nem futó társaiknál - ez még nem olyan meglepő.

A futókat viszont 3 csoportra osztották: a könnyed tempóban futókra, a közepes tempóban futókra és gyorsan futókra. Az első csoport tagjai éltek a legtovább, őket a közepes futók, majd a gyors futók követték. Mi a legdurvább? Hogy a leggyorsabbak élettartama szinte megegyezett az ülő életmódot folytatókéval.

Szakértők szerint a futás során is érdemes megtalálni az arany középutat, vagyis hetente 2-3 alkalommal érdemes elmenned futni.

Ettől függetlenül szerintünk nem kell feltétlenül csökkented a futásaid mennyiségén és sebességén. Az viszont például a sérülésektől megmenthet, ha minden alkalommal odafigyelsz magadra és a szervezeted jelzéseire!

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

5 ok - ezért hízol el télen

A telet sokan utálják: hideg, latyakos és a napot is ritkán látod. Mindenki köhög, beteg és a bankkártyádon is jóval kevesebb a pénz.

5 tipp - így állítsd meg az izzadást edzés után

Hogy ne ragadj az izzadtságtól még órákkal edzés után sem…

Rövidítsd le a megfázásod 3 nappal

Egy tabletta elég ahhoz, hogy megállítsa az orrfolyást!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft