3 egyszerű dolog, amit minden héten megtehetsz a gyorsaságért

A fejlődéshez idő kell, de kitartással kifizetődik a kemény munkád. Megmutatjuk, hogyan válhatsz gyorsabb futóvá.

A fejlődéshez idő kell, de kitartással kifizetődik a kemény munkád. Megmutatjuk, hogyan válhatsz gyorsabb futóvá.

Pliomterikus gyakorlatok
A futás tulajdonképpen egylábon ugrások sorozata. Pliometrikus gyakorlatokkal megerősítheted az Achillesed, amitől gyorsabbá válhatsz.
Az erősítő edzéseid végén, vagy futás után végezd el a következő gyakorlatok közül bármelyiket: kitörésből felugrás, guggolásból felugrás, oldalra szökdelés egylábon (2x10-15 ismétlést végezz).

Sprintelj
Ha rendszeresen sprintelsz, a tartásodon is javíthatsz, ráadásul a lábaid is gyorsabbá válnak. Egy dinamikus bemelegítés, vagy futás után spinrtelj 50-100 métert, közben pedig végig figyelj a tartásodra. 10 másodperc alatt próbálj meg felgyorsulni. 4-6 sprintet fuss heti 1-2 alkalommal.

Fuss valakivel, aki gyorsabb nálad
Így könnyedén kiléphetsz a komfortzónádból és kényelmesebbé teheted a gyorsabb tempókat is. Szólj az egyik ismerősödnek, aki gyorsabb nálad, de épp laza futást tervez, vagy valakinek, aki pár másodperccel előz meg csak, így végig tartani tudod a tempót, de mégis gyorsabban kell futnod.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Sportszerűségből ötös!
Egy apró változtatás a reggeli rutinodban, és sokkal jobb lesz az életed!

Csökkentsd a stresszt, dobj le pár kilót, kezdj egy új életmódba! Most azt is eláruljuk, hogy teheted meg mindezt egyetlen mindennapi szokás megváltoztatásával.

Majdnem kókuszgolyó - csokis energiagolyó pekándióval és datolyával

Ha megéheztél futás után, vagy előtte lenne szükséged egy kis plusz energiára, készítsd el ezeket a finom nasikat. Akár a paleo étrendbe is beillesztheted őket, mert semmilyen olyan alapanyagot nem tartalmaz, aminek tiltitt lenne a fogyasztása.

A férfi, aki átfutott Amerikán és ezzel rekordot döntött

Pete Kostelnick ultrafutó hétfőn megdöntött egy 36 éves rekordot, ezzel ő lett az, aki a legrövidebb idő alatt futotta át Amerikát. 46 nap, 8 óra és 36 percnél rövidebb eredménnyel futott célba.

3 egyszerű drill a jobb futótechnikáért és gyorsabb sebességért

Végezd el ezt a 3 gyakorlatot, hogy javíts az időeredményeden!

Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft