Brazília a futók szemével

Az egyik helyi futót, Fabio Iskandariant kérte meg az amerikai Runner’s World, hogy mutassa be Rio legszebb futóterepeit. Mindegyik közül van az idei olimpia helyszínéhez, Rio de Janeiróhoz.

Az egyik helyi futót, Fabio Iskandariant kérte meg az amerikai Runner’s World, hogy mutassa be Rio legszebb futóterepeit. Mindegyik közül van az idei olimpia helyszínéhez, Rio de Janeiróhoz.

Leblon BeachRio elég zsúfolt, hiszen több mint 6 millió ember él itt és a forgalom is elég nagy, de szerencsére csodálatos futóhelyszínekkel rendelkezik. Például ott a tengerpart, rengeteg futóval és bringással lehet találkozni az Ipanema és a Copa cabana strandjain. A tengerpart olyan itt, mint egy szabadtéri konditerem. Már kora reggel rengeteg sportoló embert látni.
forrás: MARIO TAMA

Leblon Beach

Rio elég zsúfolt, hiszen több mint 6 millió ember él itt és a forgalom is elég nagy, de szerencsére csodálatos futóhelyszínekkel rendelkezik. Például ott a tengerpart, rengeteg futóval és bringással lehet találkozni az Ipanema és a Copa cabana strandjain. A tengerpart olyan itt, mint egy szabadtéri konditerem. Már kora reggel rengeteg sportoló embert látni.

Vízesés a Tijuca erdőben10 perc autóútra található a strandtól a Tijuca érdő, ahol kissé hűvösebb is van, ráadásul több vízesést is látni és különleges állatokkal, például majmokkal is összefuthatsz. Lenyűgöző kilátás nyílik a városra, ám néha elég zsúfolt az útvonal a turisták miatt.
forrás: MARIO TAMA

Vízesés a Tijuca erdőben

10 perc autóútra található a strandtól a Tijuca érdő, ahol kissé hűvösebb is van, ráadásul több vízesést is látni és különleges állatokkal, például majmokkal is összefuthatsz. Lenyűgöző kilátás nyílik a városra, ám néha elég zsúfolt az útvonal a turisták miatt.

Cukorsüveg-hegyFabio gyerekkorában úszott, emiatt kezdett el futni. Mivel a strandon mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, a legtöbb itt elő ember sportol. Minden hétvégén vannak 5K-s és 10K-s futások és Rióban található az egyik olyan maraton, ahol a táv nagyobb részét a tengerparton kell lefutni.
forrás: MARIO TAMA

Cukorsüveg-hegy

Fabio gyerekkorában úszott, emiatt kezdett el futni. Mivel a strandon mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, a legtöbb itt elő ember sportol. Minden hétvégén vannak 5K-s és 10K-s futások és Rióban található az egyik olyan maraton, ahol a táv nagyobb részét a tengerparton kell lefutni.

Sajnos azonban nem túl biztonságos a város Fabio szerint, ezért Rio a szépség és szörnyeteg egyben. Minden futónak érdemes odafigyelnie az értékeire és olyan helyeken ajánlott sportolni, ahol rengeteg ember tartózkodik.

4 tipp - erre figyelj, ha esőben futsz

Ha a természet megtréfál és a versenyed napján hatalmas esővel köszönt, fogadd meg a következő tanácsokat.

Tízperces gyalogló edzésterv, amit ebédidőben is elvégezhetsz

Van olyan, hogy nincs kedved normálisan edzeni, pedig nagyon szükséged lenne a mozgásra. Vagy éppen most lábadozol egy sérülésből, és csak szoktatnod kell a testedet ahhoz, hogy újra elkezdesz sportolni. Bármelyik is igaz rád, az alábbi tízperces edzésterv neked szól!

Játssz a társaddal futás közben!

Amerikában van egy játék, „Would you rather” a neve, melynek lényege, hogy a kérdésben feltett két opció közül kell kiválasztani azt, amelyik szimpatikusabb.

Az ünnepek alatt fuss kevesebbet, figyelj a családra jobban!

Mindjárt itt a karácsony. Az ősz elrepült és már talán kezdetét is vette a nagy hajtás.

Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft