Brazília a futók szemével

Az egyik helyi futót, Fabio Iskandariant kérte meg az amerikai Runner’s World, hogy mutassa be Rio legszebb futóterepeit. Mindegyik közül van az idei olimpia helyszínéhez, Rio de Janeiróhoz.

Az egyik helyi futót, Fabio Iskandariant kérte meg az amerikai Runner’s World, hogy mutassa be Rio legszebb futóterepeit. Mindegyik közül van az idei olimpia helyszínéhez, Rio de Janeiróhoz.

Leblon BeachRio elég zsúfolt, hiszen több mint 6 millió ember él itt és a forgalom is elég nagy, de szerencsére csodálatos futóhelyszínekkel rendelkezik. Például ott a tengerpart, rengeteg futóval és bringással lehet találkozni az Ipanema és a Copa cabana strandjain. A tengerpart olyan itt, mint egy szabadtéri konditerem. Már kora reggel rengeteg sportoló embert látni.
forrás: MARIO TAMA

Leblon Beach

Rio elég zsúfolt, hiszen több mint 6 millió ember él itt és a forgalom is elég nagy, de szerencsére csodálatos futóhelyszínekkel rendelkezik. Például ott a tengerpart, rengeteg futóval és bringással lehet találkozni az Ipanema és a Copa cabana strandjain. A tengerpart olyan itt, mint egy szabadtéri konditerem. Már kora reggel rengeteg sportoló embert látni.

Vízesés a Tijuca erdőben10 perc autóútra található a strandtól a Tijuca érdő, ahol kissé hűvösebb is van, ráadásul több vízesést is látni és különleges állatokkal, például majmokkal is összefuthatsz. Lenyűgöző kilátás nyílik a városra, ám néha elég zsúfolt az útvonal a turisták miatt.
forrás: MARIO TAMA

Vízesés a Tijuca erdőben

10 perc autóútra található a strandtól a Tijuca érdő, ahol kissé hűvösebb is van, ráadásul több vízesést is látni és különleges állatokkal, például majmokkal is összefuthatsz. Lenyűgöző kilátás nyílik a városra, ám néha elég zsúfolt az útvonal a turisták miatt.

Cukorsüveg-hegyFabio gyerekkorában úszott, emiatt kezdett el futni. Mivel a strandon mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, a legtöbb itt elő ember sportol. Minden hétvégén vannak 5K-s és 10K-s futások és Rióban található az egyik olyan maraton, ahol a táv nagyobb részét a tengerparton kell lefutni.
forrás: MARIO TAMA

Cukorsüveg-hegy

Fabio gyerekkorában úszott, emiatt kezdett el futni. Mivel a strandon mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, a legtöbb itt elő ember sportol. Minden hétvégén vannak 5K-s és 10K-s futások és Rióban található az egyik olyan maraton, ahol a táv nagyobb részét a tengerparton kell lefutni.

Sajnos azonban nem túl biztonságos a város Fabio szerint, ezért Rio a szépség és szörnyeteg egyben. Minden futónak érdemes odafigyelnie az értékeire és olyan helyeken ajánlott sportolni, ahol rengeteg ember tartózkodik.

3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft