5+1 tanács szülés utáni újrakezdőknek

A terhességhez és a szüléshez a női test bámulatos átalakulására van szükség, mely képes a teljes regenerációra is. A futás ezt a folyamatot segíti, megkönnyíti és lerövidíti. Most adunk 5+1 tanácsot, melyeket érdemes megfogadnod, ha kisgyermekes anyuka és újrakezdő futó vagy.

A terhességhez és a szüléshez a női test bámulatos átalakulására van szükség, mely képes a teljes regenerációra is. A futás ezt a folyamatot segíti, megkönnyíti és lerövidíti. Most adunk 5+1 tanácsot, melyeket érdemes megfogadnod, ha kisgyermekes anyuka és újrakezdő futó vagy.

1. A szülés után várd meg a 6 hetes gyermekágyat és csak azt követően kezdj el futni. Ha úgy érzed, hogy már korábban is készen állsz egy kis testmozgásra, kösd magadra a babát és indulj el egy lendületes sétára akár dimbes-dombos útvonalon. A gyors gyaloglás kiváló regeneráló hatású, kíméletesen mozgatja át az edzetlen izomzatot és nem terheli túlságosan a keringésed.

2. Az első futóedzéseden légy nagyon kíméletes magaddal. Fogadd el, ha nem nyújt olyan kellemes érzetet a mozgás, mint korábban és hidd el, hogy ez nagyon hamar változni fog. A lábaid minden egyes korábban megtett kilométerre emlékeznek. Soha nem leszel már kezdő futó, legfeljebb újrakezdő. Óriási különbség!

3. Olyan személyt válassz a babád mellé, akiben maximálisan megbízol és hidd is el, hogy amíg Te futsz, a babád, nem éhezik, nem szomjazik, kap tiszta pelenkát, nem éri őt semmilyen baj, jó kezekben van. Élvezd azt az időt, amit a futásra tudsz fordítani, ne szorongva végezd az edzésmunkát. Ha már nagyobb a babád, vidd magaddal futó-babakocsiban. Ha nincs futó-babakocsid, itt van lehetőség bérlésre.

4. A szoptatás ideje alatt nehezebben enged a szervezet a fölös kilókból, de azért az étkezésedre szoptatás mellett is lehet figyelni, ne szedj fel további túlsúlyt, kerüld a cukros, lisztes ételeket. Ahogy némiképp rendeződik a súlyod, kellemesebbé, könnyebbé válik a mozgás.

5. Szoptatás mellett is nyugodtan futhatsz, a mozgástól nem megy el a tej és a mennyiség sem csökken. Futás előtt szoptasd meg a babádat, majd vegyél fel egy erős sport melltartót és bátran gyűjtsd a kilométereket. A futás, a mozgás jót tesz neked, és ha te jól vagy, a babád is jól érzi magát.

+1 Tűzz ki magad elé valamilyen reális futócélt, mely az első pillanattól kezdve motivál abban, hogy futócipőt húzz akkor is, ha fáradtnak, meggyötörtnek érzed magad az anyai teendők miatt. Nem arra bátorítunk, hogy kimerülten, égő szemekkel indulj el futni mindig, de az a tapasztalat, hogy néha az összeszorított fogakkal megtett első kilométerek után remek edzést hozhatunk össze.

A 4 legegyszerűbb superfood, ami szuperegészségesen tart

Nem csak a matcha, a maca, a chia mag és a quinoa szuperkaja. Hanem pár könnyen fellelhető alapélelmiszer is!

Ezért kerüld a hosszú, forró fürdőket télen

Egy hasznos tanács a téli időszakra: ints búcsút a száraz bőrtől és hajtól, ha szép akarsz lenni karácsonyra.

3 táplálkozási szabály, amit nyugodtan megszeghetsz az ünnepek alatt

Ha egész évben odafigyeltél arra, mit eszel, karácsonykor nyugodtan lazíts egy kicsit, hogy kiélvezd az ünnep minden részét.

5 ok, amiért fájhat a mellkasod futás közben

Több dolog is okozhat mellkasi fájdalmat, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni. Bár a tünetek ijesztőek, gyakran elég banális dolgok állhatnak a háttérben.

3 hack, amitől minden futás sokkal, de sokkal kényelmesebb lesz

Olyan apróságokról van szó, amik elsőre semmiségnek tűnnek, ám ha kipróbálod, sokkal komfortosabbak lesznek az edzéseid!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft