Mennyi ideg kell bemelegítést végezned kemény edzés előtt?

Megmutatjuk, mennyi időt kell a bemelegítésre szánnod.

Megmutatjuk, mennyi időt kell a bemelegítésre szánnod.

1.5 km bőven elég, ha gyors futásra készülsz. Ha viszont emelni szeretnéd a hetente lefutott kilométereid számát, nyugodtan futhatsz többet is. A lassabb tempó a tested sem terheli meg.

Ha gyorsmunkát végzel, be kell lőnöd egy tempót. Jegyezd fel a leggyorsabb eredményeidet és minden edzés során törekedj arra, hogy elérd őket.

A maratoni felkészülés során viszont érdemes hosszabb időt szánnod a bemelegítésre, ám ekkor is figyelj a sebességedre, mert a hosszú bemelegítés hatására kevesebb energiád maradhat a táv többi részére.

A regeneráció szintén fontos, ezért figyelj a tested jelzéseire. Ha a nyugalmi pulzusod megemelkedett, fájdalmaid vannak, vagy csökken a motivációd, vegyél vissza.

Egyébként a levezetés hosszát is megnyújthatod, ha a cél a heti kilométerek mennyiségének növelése.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft