5 dolog, amit senki nem mond el a futásról, amikor idősebb leszel

Deena Kastor, a 42 éves futólegenda gyűjtötte össze a következő lista pontjait arról, miket tapasztalhatsz meg az idő előrehaladtával.

Deena Kastor, a 42 éves futólegenda gyűjtötte össze a következő lista pontjait arról, miket tapasztalhatsz meg az idő előrehaladtával.

Lehet, hogy pár embernek nem tetszik, amit csinálsz, de rengeteg támogatót szerezhetsz
Kastor nagymamája volt a legnagyobb kritikusa, aki mindenáron azt szerette volna, ha abbahagyja a futást és felszed néhány kilót. Pedig ezekkel nem szabad foglalkoznod, hiszen a legfontosabb, hogy te jól érezd magad a bőrödben. A futóklubok egyébként sokat segíthetnek, hiszen itt olyan emberekkel futhatsz, akik hozzád haosnlóan vélekednek a futásról, motiválnak, bátorítanak.

A pihenés legalább annyira fontos, mint a kemény munka
A család és munka mellett nehezebb magadra időt szánnod, hát még a pihenésre. Pedig ez is legalább annyira fontos, mint maga a futás. Mind fizikai, mind mentális szempontból sokat jelent egy lazább nap, vagy kicsivel több alvás.

Nyugodtan ehetsz
Egyszer-egyszer megengedhetsz magadnak egy szelet csokitortát, Kastor szerint viszont a lényeg a minőségen van. A legjobb, ha te sütöd, vagy tényleg olyan helyről szerzed be, ahol adnak a minőségre. Ugyanakkor könnyen összehangolhatod a táplálkozást az edzéssel. Ha épp versenyre készülsz, vagy többet futsz, nyugodtan ehetsz nehezebb ételeket. Ha viszont épp az ellenkezője történik, válassz könnyebb kajákat.

Nem csak az étel lehet üzemanyag
A pozitív gondolatok és az, hogy motivált maradsz, nem lankad a futás iránt érzett szenvedélyed, sokat nyom a latban. Olyan emberekkel vedd körül magad, akik motiválnak, bátorítanak és próbálj meg még a nehezebb helyzetekben is meglátni a jó dolgokat.

Lehet, hogy lassulsz, de a célok maradnak
Attól, hogy pár perccel lassabban futsz le egy maratont, még nem kell feladnod a futást. Próbálj meg mindig új célokat kitalálni, új versenyeken elindulni, vagy másféle terepen futni, hogy sikerélményed legyen.

És Kastor tanácsa a végére: “Ha kemény napod volt és otthon is jól szeretnél teljesíteni anyaként és feleségként, menj el futni.” Szerinte a futásnak köszönheti, hogy ilyen remekül helyt tud állni minden helyzetben.

Olvasd el ezt is!
Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft