Tippek félmaratonra kezdőknek

A félmaratonra alaposan fel kell készülnöd, minden héten edzened kell rá. Ha viszont 10K-t lazán lefutsz, a 21-gyel sem lesz gondod. 12 hét elég arra, hogy megfelelően felkészülve állj rajthoz.

A félmaratonra alaposan fel kell készülnöd, minden héten edzened kell rá. Ha viszont 10K-t lazán lefutsz, a 21-gyel sem lesz gondod. 12 hét elég arra, hogy megfelelően felkészülve állj rajthoz.

Ne siess: akkor állj neki a felkészülésnek, ha már egy idehe legalább heti 3-szor futsz. A távot pedig fokozatosan növeld.

Fuss messzebbre: a maratoni siker kulcsa a hosszabb táv. Ha kezdő vagy, jobban kell figyelned, hiszen az állóképességeddel még lehetnek problémák. Érdemes először 15-17 km-rel próbálkoznod.

Csak lazán: a leggyakoribb hiba, amit kezdők elkövetnek az, hogy túl gyorsan futják le a hosszabb távokat is. Nyugodtan fuss lassabban, vagy tarts néhány sétaszünetet. Így fokozatosan javul az állóképességed.

Egyensúly: a pihenés legalább annyira fontos, mint az edzés, hiszen a szervezetednek elég idő kell ahhoz, hogy hozzászokjon az új megpróbáltatásoknak. Fuss minden másnap és végezz keresztedzést.

Egyél: óránként legalább 30g fehérjét fogyassz és a folyadékbeviteledre is figyelj.

Találd meg a tempód: szorozd be a 10K-s tempód 2.22-vel, így meghatározhatod, kb. milyen idővel végeznél a félmaratonon.

Tűzd ki a célt: persze az időd azért fontos, érdemes 3 célt kitűznod: úgy fuss a célba, hogy büszke vagy, mosolyogsz és vágysz arra, hogy legközelebb is nekivágj a versenynek.

Lépésről lépésre: a verseny során oszd fel kisebb részekre a távot és mindig csak arra koncentrálj, hogy az aktuálisat jól teljesítsd.

Olvasd el ezt is!
Edzések minden hangulathoz

Válassz az alapján, hogy éppen milyen hangulatban vagy!

Ebben a 6 zöldségben van a legtöbb fehérje

Nem arról ismeretesek a zöldségek, hogy túl sok fehérjét tartalmaznának. Pedig vannak, amikben elég sok van.

A futás tökéletes élménye

Van az a futás, amikor a saját gondolataid képzeletben egészen messze repítenek, szinte elvarázsolódsz edzés közben, míg a tested csodásan végzi a dolgát és a lábaid aprítják a kilométereket.

Fuss & Ragyogj! Fényvisszaverős cuccok sötét, téli estékre

A téli városi futásokhoz elengedhetetlenek a fényvisszaverős cuccok, hogy az autósok előtt folyamatosan látható legyél!

5 nasi, amit nyugodtan ehetsz este is

Hiába próbálsz meg egészségesen táplálkozni, vannak napok, amikor éjjel is jól esne egy kis nassolás.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft