Ezt teszi a Beer Mile a testeddel

A sörözve futás egyre népszerűbb, de nézzük, pontosan mi zajlik a testedben, ha a futópályán minden kör előtt megiszol egy sört.

A sörözve futás egyre népszerűbb, de nézzük, pontosan mi zajlik a testedben, ha a futópályán minden kör előtt megiszol egy sört.

Gyomor
A szénsavas italtól alaposan megtelik a gyomrod, ráadásul az alkohol gyorsan a vérkeringésedbe kerül, ezért érzed annyira jól magad.

Belek
Az alkohol hatására görcsök alakulhatnak ki, ráadásul nagy eséllyel émelyeghetsz, rosszabb esetben hányhatsz is (ami ugye egy büntetőkörrel jár).

Máj
Ez a szerv felelős az alkohol lebontásáért, de ha 4 sört iszol meg rövid idő alatt, nem jut elég ideje a feladat elvégzésére. 15 grammnyit 60 perc alatt bont le, de átlagosan 60 gramm alkoholt fogyasztasz a Beer Mile lefutsa közben, kb. 10 perc alatt, ezért nagyjából 5 óra kellene a feldolgozásához.

Erek
Egy 68 kg-os embernek 0.02 százalékkal nő a véralkoholszintje sörönként. És mivel a májad nem tudja gyorsan lebontani, ennél magasabb is lehet az arány.

Agy
Az alkohol kihat az agyadra is, a mozgáskoordinációdra és a beszédedre.

Lábizmok
Természetesen a koordinációddal így is bajok lehetnek, ráadásul lassabban regenerálóldik a szervezeted.

Olvasd el ezt is!
Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft