Ezt teszi a Beer Mile a testeddel

A sörözve futás egyre népszerűbb, de nézzük, pontosan mi zajlik a testedben, ha a futópályán minden kör előtt megiszol egy sört.

A sörözve futás egyre népszerűbb, de nézzük, pontosan mi zajlik a testedben, ha a futópályán minden kör előtt megiszol egy sört.

Gyomor
A szénsavas italtól alaposan megtelik a gyomrod, ráadásul az alkohol gyorsan a vérkeringésedbe kerül, ezért érzed annyira jól magad.

Belek
Az alkohol hatására görcsök alakulhatnak ki, ráadásul nagy eséllyel émelyeghetsz, rosszabb esetben hányhatsz is (ami ugye egy büntetőkörrel jár).

Máj
Ez a szerv felelős az alkohol lebontásáért, de ha 4 sört iszol meg rövid idő alatt, nem jut elég ideje a feladat elvégzésére. 15 grammnyit 60 perc alatt bont le, de átlagosan 60 gramm alkoholt fogyasztasz a Beer Mile lefutsa közben, kb. 10 perc alatt, ezért nagyjából 5 óra kellene a feldolgozásához.

Erek
Egy 68 kg-os embernek 0.02 százalékkal nő a véralkoholszintje sörönként. És mivel a májad nem tudja gyorsan lebontani, ennél magasabb is lehet az arány.

Agy
Az alkohol kihat az agyadra is, a mozgáskoordinációdra és a beszédedre.

Lábizmok
Természetesen a koordinációddal így is bajok lehetnek, ráadásul lassabban regenerálóldik a szervezeted.

Olvasd el ezt is!
4 tipp - erre figyelj, ha esőben futsz

Ha a természet megtréfál és a versenyed napján hatalmas esővel köszönt, fogadd meg a következő tanácsokat.

Tízperces gyalogló edzésterv, amit ebédidőben is elvégezhetsz

Van olyan, hogy nincs kedved normálisan edzeni, pedig nagyon szükséged lenne a mozgásra. Vagy éppen most lábadozol egy sérülésből, és csak szoktatnod kell a testedet ahhoz, hogy újra elkezdesz sportolni. Bármelyik is igaz rád, az alábbi tízperces edzésterv neked szól!

Játssz a társaddal futás közben!

Amerikában van egy játék, „Would you rather” a neve, melynek lényege, hogy a kérdésben feltett két opció közül kell kiválasztani azt, amelyik szimpatikusabb.

Az ünnepek alatt fuss kevesebbet, figyelj a családra jobban!

Mindjárt itt a karácsony. Az ősz elrepült és már talán kezdetét is vette a nagy hajtás.

Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft