3 mozdulat az erősebb lábért és bokáért

Előzd meg a sérüléseket a következő gyakorlatokkal.

Előzd meg a sérüléseket a következő gyakorlatokkal.

1. VádlinyújtásÁllj egy fal elé, támaszkodj rá a tenyereiddel. A bal lábaddal lépj előre, a jobb lábad pedig nyújtva tartsd a talajon. Dőlj a fal felé.
forrás: runnersworld.co.uk

1. Vádlinyújtás
Állj egy fal elé, támaszkodj rá a tenyereiddel. A bal lábaddal lépj előre, a jobb lábad pedig nyújtva tartsd a talajon. Dőlj a fal felé.

2. Vádlinyújtás hajlított lábbalÁllj szembe a fallal, támaszkodj rá a tenyereiddel. A jobb lábaddal lépj a bal mögé úgy, hogy a lábbujaid a másik lábad sarka mögé kerüljenek. Mindkét sarkad a talajon tartva hajlítsd be a térdeid. Maradj így fél percig, aztán jöhet a másik oldal. 3-szor ismételd.
forrás: runnersworld.co.uk

2. Vádlinyújtás hajlított lábbal
Állj szembe a fallal, támaszkodj rá a tenyereiddel. A jobb lábaddal lépj a bal mögé úgy, hogy a lábbujaid a másik lábad sarka mögé kerüljenek. Mindkét sarkad a talajon tartva hajlítsd be a térdeid. Maradj így fél percig, aztán jöhet a másik oldal. 3-szor ismételd.

3. Vádlinyújtás szivacshengerrelTegyél egy szivacshengert a bal bokád alá. A jobb lábad tedd keresztben a balra, támaszkodj meg a talajon. Gurulj előre, hogy a henger a térded alá kerüljön, majd mozogj előre-hátra. 15-ször ismételd, majd jöhet a másik láb.
forrás: runnersworld.co.uk

3. Vádlinyújtás szivacshengerrel
Tegyél egy szivacshengert a bal bokád alá. A jobb lábad tedd keresztben a balra, támaszkodj meg a talajon. Gurulj előre, hogy a henger a térded alá kerüljön, majd mozogj előre-hátra. 15-ször ismételd, majd jöhet a másik láb.

Olvasd el ezt is!
Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

6 érdekes és aranyos tény a kutyás futásról

Kutya egy világ ez - mi pedig itt és így futunk a legjobb négylábú barátainkkal.

Így szenved az agyad, amikor nem futsz

Ki kell hagynod néhány hetet? Részvétünk. Sajnos az agyad sem lesz hálás érte.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft