Minden, amit a villámlásról tudnod kell

Ha elkap egy vihar, a legfontosabb, hogy biztonságba helyezd magad. Ez viszont nem olyan könnyű, ezért megmutatjuk a legjobb tippeket, amikkel egészséges maradhatsz.

Ha elkap egy vihar, a legfontosabb, hogy biztonságba helyezd magad. Ez viszont nem olyan könnyű, ezért megmutatjuk a legjobb tippeket, amikkel egészséges maradhatsz.

1. Ha villámlik, menj be.

Akárhol is futsz, keress egy zárt helyet, ahova behúzódhatsz, amíg eláll a vihar. Az utolsó dörgéstől vagy villámlástól számított 30 percig még ne merészkedj vissza a szabadba.

2. Ne bújj fa alá

A szabadon álló magas fa nem nyújt védelmet a villámlás ellen, hiszen a legmagasabb dolgoknál van a legnagyobb esély arra, hogy beléjük csapjon a villám.

3. A villámlásnak több fajtája is van

Van, amelyik a legmagasabb építménybe vagy fába csap és az elektromosság akár a környéken álló emberekre is átterjedhet. Más villámok képesek a talajon keresztül a testhez jutni és a tőlük legtávolabb eső ponton keresztül elhagyni a testet. Mivel a fém tárgyak jól vezetik az elektromosságot, viharban érdemes ezeket kerülnöd.

Olvasd el ezt is!
A 4 legegyszerűbb superfood, ami szuperegészségesen tart

Nem csak a matcha, a maca, a chia mag és a quinoa szuperkaja. Hanem pár könnyen fellelhető alapélelmiszer is!

Ezért kerüld a hosszú, forró fürdőket télen

Egy hasznos tanács a téli időszakra: ints búcsút a száraz bőrtől és hajtól, ha szép akarsz lenni karácsonyra.

3 táplálkozási szabály, amit nyugodtan megszeghetsz az ünnepek alatt

Ha egész évben odafigyeltél arra, mit eszel, karácsonykor nyugodtan lazíts egy kicsit, hogy kiélvezd az ünnep minden részét.

5 ok, amiért fájhat a mellkasod futás közben

Több dolog is okozhat mellkasi fájdalmat, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni. Bár a tünetek ijesztőek, gyakran elég banális dolgok állhatnak a háttérben.

3 hack, amitől minden futás sokkal, de sokkal kényelmesebb lesz

Olyan apróságokról van szó, amik elsőre semmiségnek tűnnek, ám ha kipróbálod, sokkal komfortosabbak lesznek az edzéseid!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft