Minden, amit a villámlásról tudnod kell

Ha elkap egy vihar, a legfontosabb, hogy biztonságba helyezd magad. Ez viszont nem olyan könnyű, ezért megmutatjuk a legjobb tippeket, amikkel egészséges maradhatsz.

Ha elkap egy vihar, a legfontosabb, hogy biztonságba helyezd magad. Ez viszont nem olyan könnyű, ezért megmutatjuk a legjobb tippeket, amikkel egészséges maradhatsz.

1. Ha villámlik, menj be.

Akárhol is futsz, keress egy zárt helyet, ahova behúzódhatsz, amíg eláll a vihar. Az utolsó dörgéstől vagy villámlástól számított 30 percig még ne merészkedj vissza a szabadba.

2. Ne bújj fa alá

A szabadon álló magas fa nem nyújt védelmet a villámlás ellen, hiszen a legmagasabb dolgoknál van a legnagyobb esély arra, hogy beléjük csapjon a villám.

3. A villámlásnak több fajtája is van

Van, amelyik a legmagasabb építménybe vagy fába csap és az elektromosság akár a környéken álló emberekre is átterjedhet. Más villámok képesek a talajon keresztül a testhez jutni és a tőlük legtávolabb eső ponton keresztül elhagyni a testet. Mivel a fém tárgyak jól vezetik az elektromosságot, viharban érdemes ezeket kerülnöd.

Olvasd el ezt is!
3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft