Minden, amit a villámlásról tudnod kell

Ha elkap egy vihar, a legfontosabb, hogy biztonságba helyezd magad. Ez viszont nem olyan könnyű, ezért megmutatjuk a legjobb tippeket, amikkel egészséges maradhatsz.

Ha elkap egy vihar, a legfontosabb, hogy biztonságba helyezd magad. Ez viszont nem olyan könnyű, ezért megmutatjuk a legjobb tippeket, amikkel egészséges maradhatsz.

1. Ha villámlik, menj be.

Akárhol is futsz, keress egy zárt helyet, ahova behúzódhatsz, amíg eláll a vihar. Az utolsó dörgéstől vagy villámlástól számított 30 percig még ne merészkedj vissza a szabadba.

2. Ne bújj fa alá

A szabadon álló magas fa nem nyújt védelmet a villámlás ellen, hiszen a legmagasabb dolgoknál van a legnagyobb esély arra, hogy beléjük csapjon a villám.

3. A villámlásnak több fajtája is van

Van, amelyik a legmagasabb építménybe vagy fába csap és az elektromosság akár a környéken álló emberekre is átterjedhet. Más villámok képesek a talajon keresztül a testhez jutni és a tőlük legtávolabb eső ponton keresztül elhagyni a testet. Mivel a fém tárgyak jól vezetik az elektromosságot, viharban érdemes ezeket kerülnöd.

Olvasd el ezt is!
6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

5 ok, hogy ma is elmenj futni

Vannak napok amikor lelkesen, izgatottan pattansz ki az ágyból, hogy elindulj futni. Máskor viszont legszívesebben inkább aldunál plusz egy órát. Ilyenkor jól jöhetnek a következő motivációs trükkök

9 dolog, amit minden futónak meg kell tennie verseny előtt

Ha követed a tippjeinket, nem hibázatsz a versenyen!

Mire jó a chia mag?

Ha nem ismered, itt az ideje beépítened az étrendedbe! Miért? Elmondjuk.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft