Miért az óramutató járásával ellentétesen futunk a pályán?

Te tudod a választ?

Te tudod a választ?

Nos, annak, hogy miért ebben az irányban futunk a pályán egy egészen egyszerű és praktikus oka van: az emberek többsége jobbkezes, és számukra sokkal könnyebb a kanyarodás ebbe az irányba, mintha jobbra kellene fordulniuk. Ennek következtében ez lett a nemzetközileg elfogadott a futóversenyeken, így pedig szimplán akkor is, ha lemész a pályára kocogni egyet. Bár sok más versenyen (pl. lóverseny) is ez a norma, vannak akik szeretik megszegni a szabályokat.

Ha látsz szembe futókat, annak az az oka, hogy valószínűleg próbálják megtörni a futás monotonitását, esetleg a terhelésen szeretnének változtatni, hiszen ha mindig ugyanabba fordulsz, a tested hozzászokik. De az is lehet, hogy az illető balkezes, és kényelmesebb ellentétesen futnia!

Te betartod a szabályokat, vagy inkább megszeged?

Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft