A meditáció segít a jobb eredmények elérésében - próbáld ki!

A versenyek és a hétköznapi stressz elég sokat ronthat a teljesítményeden. Meditációval viszont könnyebben túllendülhetsz az akadályokon. Csillapítsd az elméd!

A versenyek és a hétköznapi stressz elég sokat ronthat a teljesítményeden. Meditációval viszont könnyebben túllendülhetsz az akadályokon. Csillapítsd az elméd!

Próbáld ki

1 / Ülj lehunyt szemmel. A lehető legkevesebb zavaró tényező az ideális, de nincs szükséged hozzá kolostorra. A lényeg, hogy a külső történések kizárását gyakorolt.

2 / Koncentrálj a légzésedre. Többször lassan szívd be és fújd ki teljesen a levegőt.

3 / Csendesítsd le az elméd. „Képzeld el, hogy az elméd tiszta, nyugodt kék égbolt” – tanácsolja Olson. Időnként felhők takarják el a kék eget, ám az mindig ott marad. A légzésedet ebbe a kevésbé kavargó térbe irányítsd.

4 / Vizsgáld át a testedet. Mérj fel mindent: Hogy érzed magad? Hol feszül a tested? Hol érzed könnyűnek magad? Ne próbálj változtatni semmin, csak szemlélődj.

5 / Ne ítélkezz. „Nem baj, ha stresszes napod van” – nyugtat meg Timothy Olson, ultrafutó. Igyekezz megállapítani, hogyan érzed magad, de ne hagyd, hogy elkedvetlenedj. Valahányszor elkalandoznak a gondolataid, figyelj megint a légzésedre.

6 / Légy egyre kitartóbb. Kezdd öt perccel; juss el 20–30 percig. „A meditációval az agyadat edzed – mutat rá Olson. – Minél többet foglalkozol vele, annál könnyebb lesz.”

Olvasd el ezt is!
Edzés előtti snackek a kirobbanó enerigáért

Dobd össsze ezeket, hogy több energiád legyen!

Így hat az étcsoki a teljesítményedre

A rövidebb távokhoz remek társ az étcsoki. El is mondjuk, miért.

Térképre fel!

Az okos órák és az okos alkalmazások térhódításával nemcsak futni lehet, hanem csomó érdekes információt nyerhetünk ki a futásainkkal kapcsolatban. Lássuk, melyek ezek!

5 ok, amiért nyugodtan megihatsz ma egy sört futás után

Nyugodtan nyiss egy üveg sört, mert elég jó hatással van az egészségedre. Megmutatjuk, pontosan mik az előnyei:

Ez a 85 éves férfi 4 óra alatti időeredménnyel teljesítette a maratont

A 85 éves Ed Whitlockot nem lassítja a kora. Korcsoportjában annyira jól szerepelt, hogy világrekordot döntött a Toronto Maratonon.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft