A meditáció segít a jobb eredmények elérésében - próbáld ki!

A versenyek és a hétköznapi stressz elég sokat ronthat a teljesítményeden. Meditációval viszont könnyebben túllendülhetsz az akadályokon. Csillapítsd az elméd!

A versenyek és a hétköznapi stressz elég sokat ronthat a teljesítményeden. Meditációval viszont könnyebben túllendülhetsz az akadályokon. Csillapítsd az elméd!

Próbáld ki

1 / Ülj lehunyt szemmel. A lehető legkevesebb zavaró tényező az ideális, de nincs szükséged hozzá kolostorra. A lényeg, hogy a külső történések kizárását gyakorolt.

2 / Koncentrálj a légzésedre. Többször lassan szívd be és fújd ki teljesen a levegőt.

3 / Csendesítsd le az elméd. „Képzeld el, hogy az elméd tiszta, nyugodt kék égbolt” – tanácsolja Olson. Időnként felhők takarják el a kék eget, ám az mindig ott marad. A légzésedet ebbe a kevésbé kavargó térbe irányítsd.

4 / Vizsgáld át a testedet. Mérj fel mindent: Hogy érzed magad? Hol feszül a tested? Hol érzed könnyűnek magad? Ne próbálj változtatni semmin, csak szemlélődj.

5 / Ne ítélkezz. „Nem baj, ha stresszes napod van” – nyugtat meg Timothy Olson, ultrafutó. Igyekezz megállapítani, hogyan érzed magad, de ne hagyd, hogy elkedvetlenedj. Valahányszor elkalandoznak a gondolataid, figyelj megint a légzésedre.

6 / Légy egyre kitartóbb. Kezdd öt perccel; juss el 20–30 percig. „A meditációval az agyadat edzed – mutat rá Olson. – Minél többet foglalkozol vele, annál könnyebb lesz.”

Olvasd el ezt is!
3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft