Válj futóból harcossá

Az emelkedő harcost farag a futóból. Hetente egyszer erősíts a következő három módszer egyikével.

Az emelkedő harcost farag a futóból. Hetente egyszer erősíts a következő három módszer egyikével.

Hegyi fartlek

Fuss fel teljes erőbedobással egy 5-10 kilométeres, dombokkal tarkított terepszakasz összes emelkedőjén. Nem szükséges sprintelned: kiindulásként elég, ha tartod az egyenes szakaszok tempóját.

Hegyi ismétlés

Kezdj futni 5K-tempón egy közepes emelkedőn, és 45-60 másodperces szakaszokban válts teljes sebességre. Csinálj 6-8 ismétlést; a hegyről lefelé kocogással pihenj.

Hill circuit

Egy közepes emelkedő közelében keress egy meredekebbet. Sprintelj a meredekre 10 másodpercig, majd pihenés után 5K-tempón fuss fel a másikra, 45-60 másodpercig, majd tarts pihenőt. Végezz 3-4 ismétlést.

Olvasd el ezt is!
Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító
Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft