Két kérdés, amit fel kell tenned magadnak maraton előtt

Ha maratonra készülsz, azt szívvel-lélekkel kell csinálnod. Mielőtt belevágnál, tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket.

Ha maratonra készülsz, azt szívvel-lélekkel kell csinálnod. Mielőtt belevágnál, tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket.

NEM VAGY SÉRÜLT?

Ha bármilyen egészségügyi problémád van, gondold végig, érdemes-e megkezdened a maratoni felkészülést. „Ha már kezelnek, és mutatkozik némi javulás, akkor a fokozatos ráerősítés elfogadható lehet, feltéve, hogy hajlandó vagy szükség esetén kiegészítő edzéseket végezni – tanácsolja Alison Rose fizikoterapeuta. – De soha ne hanyagold el a sérüléseket. A legfontosabb, hogy ezekből felépülj.”

NEM VÁLLALOD TÚL MAGAD?

A következő négy hónap során semmi sem akadályozhat az edzésben. Ne jelentkezz tehát maratoni versenyre, ha a felkészülés más fontos elkötelezettségekkel, például az esküvőddel vagy egy kéthetes szafarival ütközik, épp amikor a leghosszabb futásoknál kellene tartanod. Ne feledd: később is rendeznek még maratoni versenyeket.

Akkor is edzened kellene, ha nincs kedved?

Minden sportoló ember életében eljön a pont, amikor a háta közepére sem kívánja a mozgást. Egy új kutatás szerint viszont pontosan ilyenkor nem érdemes kihagynod a sportolást!

Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft