Így nyújtsd le a vádlid futás után

Ahhoz, hogy megelőzd a sérüléseket, fontos a megfelelő nyújtás futás után. 2 gyakorlatot mutatunk, amikkel hatékonyan lenyújthatod a vádlidat.

Ahhoz, hogy megelőzd a sérüléseket, fontos a megfelelő nyújtás futás után. 2 gyakorlatot mutatunk, amikkel hatékonyan lenyújthatod a vádlidat.

1. Vádlinyújtás falnál
Állj a fallal szembe, a karjaid legyenek nyújtva és támaszkodj a falnak. A jobb lábaddal lépj előre, a bal lábaddal lépj hátrébb, végig maradjon egyenes a lábad és a talpaid maradjanak a talajon. Dőlj a fal felé. Maradj így 30 másodpercig, aztán végezd el a másik lábaddal is. 2x3 ismétlést végezz.

Kép
forrás: runnersworld.com / Mitch Mandel

2. Szivacshengeres nyújtás
Ülj a talajra és tedd a szivacshengert a jobb bokád alá. A bal lábad tedd a jobbra, hátul támaszkodj meg a tenyereiden, a hátad pedig tartsd kissé behajlítva. Told magad előre, amíg a henger a térded alá kerül, aztán told hátra a tested. 15-ször ismételd oldalaként, naponta 3 kört végezz.

Kép
forrás: runnersworld.com/ Mitch Mandel
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Erősítsd a vádlid!
3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító
Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft