Szeretnél felgyorsulni? 5 tipp, amivel menni fog

Amikor már magabiztosan megy a táv, jöhet a következő lépcsőfok: jobb idővel lefutni. De vajon, miket kell megtenned a gyorsulás érdekében?

Amikor már magabiztosan megy a táv, jöhet a következő lépcsőfok: jobb idővel lefutni. De vajon, miket kell megtenned a gyorsulás érdekében?

Olvasd el ezt is!

Erősítsd meg a törzsizmaidat!

Nem kell különleges gyakorlatokra gondolni: jöhetnek a különböző plankek, fekvőtámaszok. Viszont a TRX-szel, vagy bosun végzett feladatok is nagyon hatásosak. A lényeg, hogy egy erős és stabil törzsizomzat kifejezetten hasznos, ha gyorsulni szeretnél.

Fuss olyannal, aki gyorsabb nálad!

Ha egyedül futsz, könnyen elkényelmesedsz. Válassz egy olyan partnert, aki egy hajszálnyival gyorsabb nálad. Ha te 5:45-ös pace-szel mész, ő legyen mondjuk 5:20-as! Nem kell minden edzést vele csinálnod, de legalább heti egy ajánlott lenne, és bár az elején biztosan nagyon nehéz, gyorsan tudsz fejlődni.

Nyújts!

Minél rugalmasabb vagy, annál jobban megy majd a gyorsulás, és annál kisebb az esélye, hogy lesérülsz. Szóval, soha, de soha ne hagyd ki!

Fuss gyorsabban!

(Jah, nem hangzik kicsit sem hülyén.) Ahhoz, hogy gyorsabban tudj futni, gyorsabban kell futnod az edzéseken. Ha-ha... erre biztosan senki nem gondolt eddig. Na de, így csináld: próbálj meg mindig 5 másodperccel a szokásos pace-ed alatt futni. Ez nem olyan nagy változás, de szép lassan eredményt hoz.

Fuss emelkedőn!

Az egyik legjobb gyorsulás fejlesztő, ha hegynek felfelé futsz. Bár először elmondhatatlanul szörnyű, hihetetlenül gyorsan hoz eredményt. Ha pedig már kényelmesebben fel tudsz menni, biztos lehetsz benne, hogy síkon sokkal gyorsabb vagy.

Egy, két, há... gyorsulásra felkészülni!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Ne félj az emelkedőktől!
Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft