Szeretnél felgyorsulni? 5 tipp, amivel menni fog

Amikor már magabiztosan megy a táv, jöhet a következő lépcsőfok: jobb idővel lefutni. De vajon, miket kell megtenned a gyorsulás érdekében?

Amikor már magabiztosan megy a táv, jöhet a következő lépcsőfok: jobb idővel lefutni. De vajon, miket kell megtenned a gyorsulás érdekében?

Olvasd el ezt is!

Erősítsd meg a törzsizmaidat!

Nem kell különleges gyakorlatokra gondolni: jöhetnek a különböző plankek, fekvőtámaszok. Viszont a TRX-szel, vagy bosun végzett feladatok is nagyon hatásosak. A lényeg, hogy egy erős és stabil törzsizomzat kifejezetten hasznos, ha gyorsulni szeretnél.

Fuss olyannal, aki gyorsabb nálad!

Ha egyedül futsz, könnyen elkényelmesedsz. Válassz egy olyan partnert, aki egy hajszálnyival gyorsabb nálad. Ha te 5:45-ös pace-szel mész, ő legyen mondjuk 5:20-as! Nem kell minden edzést vele csinálnod, de legalább heti egy ajánlott lenne, és bár az elején biztosan nagyon nehéz, gyorsan tudsz fejlődni.

Nyújts!

Minél rugalmasabb vagy, annál jobban megy majd a gyorsulás, és annál kisebb az esélye, hogy lesérülsz. Szóval, soha, de soha ne hagyd ki!

Fuss gyorsabban!

(Jah, nem hangzik kicsit sem hülyén.) Ahhoz, hogy gyorsabban tudj futni, gyorsabban kell futnod az edzéseken. Ha-ha... erre biztosan senki nem gondolt eddig. Na de, így csináld: próbálj meg mindig 5 másodperccel a szokásos pace-ed alatt futni. Ez nem olyan nagy változás, de szép lassan eredményt hoz.

Fuss emelkedőn!

Az egyik legjobb gyorsulás fejlesztő, ha hegynek felfelé futsz. Bár először elmondhatatlanul szörnyű, hihetetlenül gyorsan hoz eredményt. Ha pedig már kényelmesebben fel tudsz menni, biztos lehetsz benne, hogy síkon sokkal gyorsabb vagy.

Egy, két, há... gyorsulásra felkészülni!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Ne félj az emelkedőktől!
Az apuka 4 éves kislányával döntött maratoni rekordot

Calum Neff 11 hónapos kislányával februárban már megdöntötte a babakocsis félmaraton rekordját, most viszont a maratonra pályázott.

6 ok, amiért az edzés a legjobb hangulatjavító

A futás pozitívumat nem győzzük sorolni. Itt egy újabb lista arról, hogyan javíthat a hangulatodon.

5 dolog, amiben hasonlít a sport és az élet

A mozgás akár az élet metaforája is lehetne. A következő tények is ezt bizonyítják:

6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

5 ok, hogy ma is elmenj futni

Vannak napok amikor lelkesen, izgatottan pattansz ki az ágyból, hogy elindulj futni. Máskor viszont legszívesebben inkább aldunál plusz egy órát. Ilyenkor jól jöhetnek a következő motivációs trükkök

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft