Én és a Vértes

Na igen. Ki gondolta volna, hogy én, a tipikus városi futó egy napon a Vértesben futok a dombokon át?

Na igen. Ki gondolta volna, hogy én, a tipikus városi futó egy napon a Vértesben futok a dombokon át?

Valószínű tavaly meg sem tudtam volna futni ezt az útvonalat. De az élet nagy rendező. Pátyra költöztünk ahol elvétve botlassz bele sík területbe. Bevallom az elején vért izzadtam. A résztávok közt nem esett jól fel s alá futni. Vallom, hogy mindenhez hozzá lehet edződni, csak idő kell hozzá.

Kép

A Facebookon a Velencei-tó után kaptam a tippet, hogy a Vértesben van egy futható, enyhe emelkedős útvonal, amibe nem feltétlen halsz bele. Lecsekkoltuk térképen, olvastunk róla, belevágtunk. Az új útvonalaknál mindig van rizikó, mert nem ismered a buktatóit. Itt elég nehéz eltévedni, mert van egy aszfalt út az erdő közepén és kész. Nekem való.

Szárliget faluközpontba tettük le az autót (Pátytól kb 20 percnyire van). Már az elején beleszerettem. A fák végig árnyékolnak. Az emelkedők lazán kanyarognak felfelé, a lejtők szinte észre sem vehetők. A 7. kilométernél ugyan 2 traktor leszorított az útról, de nekik is épp annyira lehetett meglepő 6:30-kor embert látni arra, mint nekem traktort.

Az utolsó 5-6 kilométer sunyin emelkedik, ezt igazán a 4. kilométernél kezdtem észlelni, hogy valami nehezebb.

Nem én lennék, ha minimum egyszer nem futnék rossz irányba. Az erdő végén mehetsz jobbra és balra. A táblák annyira picik, hogy nem volt idő/energia megnézni, merre van Vérteskozma, így nyilván a másik irányba mentem még 2km-t. És igen. Az a szivatósabb. Olyannyira, hogy elgondolkodtam az életemen abban a pár kilométerben.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fáradtam el. Még nem próbáltam 34km-t ilyen terepen. Igaz, nem a klasszikus kemény tempó volt. Beletehettem lazább és gyorsabb részeket.

Sok ellenfelemet láttam ilyen jellegű edzést csinálni a maratoni felkészülés alatt. Bízom benne, hogy a hasznomra válik.

Ha keményebb tempót kell csinálni, nem ezt ajánlanám. Azonban sok maraton van, ami szintes, így ez a hely tökéletes lehet egy-egy edzésre.

Kép

Ha futó szimatom nem csal, ezen a héten már síkon fogom róni a mérföldeket. Hogy hol, az tervezés alatt. De a sebességet figyelembe véve olyan helyen leszek, amit már jól ismerek.

Próbáljátok ki a Vértest ti is. Családi programnak nagyon jó, nem csak futóknak.

Köszönöm az ötletet még egyszer! :)

3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft