Magnéziumot minden futónak!

Az ásványi anyag fontos a futók számára. Elmondjuk, miért.

Az ásványi anyag fontos a futók számára. Elmondjuk, miért.

Kezdjük azzal, hogy a szervezet folyamataiban részt vesz: szerepe van a többek között a vérnyomás szabályozásában, az izmok működésében, az energiafeldolgozásban, a csontok egészségének megőrzésében és az idegek működésében is.

A futókra nézve pedig azért fontos, mert megelőzheti az izomgörcsök kialakulását, ugyanakkor hatékony fegyver a fáradtság ellen is. Kutatások szerint pedig a sportolók teljesítményén is képes javítani, mivel csökkenti a fáradtságérzetet, energiát ad. A verejtékkel viszont sok magnézium távozik, ezért érdemes nyáron jobban odafigyelned a bevitt mennyiségre.

Miben van a legtöbb? A tökmag, mandula, brazil dió, szászámmag, dió, mogyoró, bab, brokkoli, rizs, spenót és krumpli is jó magnéziumforrás.

Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító
Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft