60 perc a Perc utcában

A Träning csapatától meghívást kaptunk a Crosscore Runners elnevezésű órájukra. Egyik hétfő este Szász Norbert, a Runner’s fotósa el is látogatott az edzésre, ám ezúttal nem fényképezőgépet vitt, csak egy kis akciókamerát.

A Träning csapatától meghívást kaptunk a Crosscore Runners elnevezésű órájukra. Egyik hétfő este Szász Norbert, a Runner’s fotósa el is látogatott az edzésre, ám ezúttal nem fényképezőgépet vitt, csak egy kis akciókamerát.

A Crosscore Runners óra célja a futók erőnlétének fejlesztése, illetve egy-egy futótechnikai ismeret elsajátítása. Az óraadó edző, Zsirai Milán a Testnevelési Egyetemen végzett és főleg a triatlon és a futás területén szerzett tapasztalatokat. Három nagyobb részre osztotta az órát.

A bemelegítés pár körös futás volt a III. kerületi Perc utcai teremben. A folyamatos kocogást megbolondította pár futótechnikai elemmel. Pár rövid távú sprint is elfért a teremben. A rövid, átmozgató jellegű kocogást kis pihenés váltotta fel.

Milán ekkor részletesen bemutatta a köredzés jellegű feladatokat. Tekintve hogy 16-18 "futó" vett részt, így egy-egy feladatot párosával, azaz inkább egymás mellett csináltunk. A feladatok főleg a törzs és lábizmokat dolgoztatták meg. És hogy nehéz volt-e? Igen. A 2 *45 másodperces szettek végére mámorító boldogság töltött el. Aztán még egy kör követezett, igaz ekkor már csak 1*45 másodperceket nyomtunk.

Az óra 3. része a jól megérdemelt nyújtás. Ez a rész lehetett volna hosszabb, mondjuk egy koktéllal a kezemben. Víz azért volt és kellett is. No meg a törülköző is alaposan megtelt verítékkel.

Az óra befejezése után nem maradt hiányérzetem. Amiért jöttem, megkaptam. Kellemesen elfáradtam. Már csak egy dolog marad hátra. Ezekből az alkalmakból rendszert csinálni.

Egy új kutatás szerint mindegy, milyen lassan futsz

Egy amerikai tanulmány szerint a sebesség kevésbé számít futás közben, mint gondolnád.

Töltsd fel a szénhidrátraktáraid tészta nélkül

Ha esetleg valamilyen csoda folytán megunnád a tésztát, próbáld ki a következő 3 alapanyagot, amikkel ugyanannyira hatékonyan pótolhatod az elvesztett szénhidrátokat!

Ezért jó jótékonykodni futás közben

Ha egy versenyen másoknak is segítesz, szuper élményben lehet részed! Megmutatjuk, miért!

Egy ok, ami miatt több sót kellene enned

Egy időben csak azt hallgattuk, hogy amennyire lehet, csökkentsük a sóbevitelt, de ez most megdőlni látszik?

Kör mánia

Ha már unod a futóversenyeket és valami más jellegű kihívásra vágysz, akkor fuss egy kört. A köröket nehézségük szerint állítottuk sorrendbe.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft