60 perc a Perc utcában

A Träning csapatától meghívást kaptunk a Crosscore Runners elnevezésű órájukra. Egyik hétfő este Szász Norbert, a Runner’s fotósa el is látogatott az edzésre, ám ezúttal nem fényképezőgépet vitt, csak egy kis akciókamerát.

A Träning csapatától meghívást kaptunk a Crosscore Runners elnevezésű órájukra. Egyik hétfő este Szász Norbert, a Runner’s fotósa el is látogatott az edzésre, ám ezúttal nem fényképezőgépet vitt, csak egy kis akciókamerát.

A Crosscore Runners óra célja a futók erőnlétének fejlesztése, illetve egy-egy futótechnikai ismeret elsajátítása. Az óraadó edző, Zsirai Milán a Testnevelési Egyetemen végzett és főleg a triatlon és a futás területén szerzett tapasztalatokat. Három nagyobb részre osztotta az órát.

A bemelegítés pár körös futás volt a III. kerületi Perc utcai teremben. A folyamatos kocogást megbolondította pár futótechnikai elemmel. Pár rövid távú sprint is elfért a teremben. A rövid, átmozgató jellegű kocogást kis pihenés váltotta fel.

Milán ekkor részletesen bemutatta a köredzés jellegű feladatokat. Tekintve hogy 16-18 "futó" vett részt, így egy-egy feladatot párosával, azaz inkább egymás mellett csináltunk. A feladatok főleg a törzs és lábizmokat dolgoztatták meg. És hogy nehéz volt-e? Igen. A 2 *45 másodperces szettek végére mámorító boldogság töltött el. Aztán még egy kör követezett, igaz ekkor már csak 1*45 másodperceket nyomtunk.

Az óra 3. része a jól megérdemelt nyújtás. Ez a rész lehetett volna hosszabb, mondjuk egy koktéllal a kezemben. Víz azért volt és kellett is. No meg a törülköző is alaposan megtelt verítékkel.

Az óra befejezése után nem maradt hiányérzetem. Amiért jöttem, megkaptam. Kellemesen elfáradtam. Már csak egy dolog marad hátra. Ezekből az alkalmakból rendszert csinálni.

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Hogyan vedd rá a párodat, hogy veled fusson?

Sokszor ábrándozol arról, hogy együtt futsz a szerelmeddel, és irigykedsz azokra, akiknek a párjuk szintén a futás szerelmese? Inkább próbáld meg rávenni, hogy veled menjen!

Olvasd el ezt, mielőtt legközelebb dühösen mennél el futni

Amikor "majd' szét robbansz", a legjobb ötletnek egy kiadós futás tűnik?

Na mi a pálya?

A résztávos pályaedzés szépségei az amatőr futó(anyuka) szemszögéből.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft