Gyere a Velencei-tóhoz tempót futni!

A fejembe vettem, hogy körbefutom a Velencei-tavat. Nem tűnt túl bonyolult vállalkozásnak, de az egyszerűségben rejlenek az apró buktatók. Elmesélem, hogyan nem sikerült körbefutnom. :)

A fejembe vettem, hogy körbefutom a Velencei-tavat. Nem tűnt túl bonyolult vállalkozásnak, de az egyszerűségben rejlenek az apró buktatók. Elmesélem, hogyan nem sikerült körbefutnom. :)

Az olimpiai felkészülés alatt kiemelt figyelmet szentelünk a tempósabb, könnyű futásoknak. Hogy ne csak a Szigeten körözzek hetente, így keresem, kutatom azokat a helyeket, ahol jók a körülmények egy gyorsabb futáshoz is. Így jött a Balaton ötlete, majd a Velencei-tó.

A mostani adag 30km volt. Ezért gondoltuk, hogy meghódítjuk a tavat. Izgalmas, szép, egyszerű.

Gondoltam én!

Kép

Előtte térképet böngésztünk, hasznos tanácsokat kaptam, magabiztosan vágtunk bele. Az első 10 km-ben kétszer tévedtünk el. Ahol rossz irányba lehetett menni ott én rossz irányba mentem. Benne voltam a flowban, így nem igazán érdekelt. Ha nem volt jó az irány akkor megfordultam és mentem tovább a másikba. Így lett a kb 28 kilis körből 35. Esetleg nem rekord ez véletlenül? Apropó, szívfájdalom, egy picit jobban kitáblázhatnák a kevésbé fókuszált futók számára a neccesebb helyeket. Vagy tényleg én vagyok ennyire béna a tájékozódásban. Misztikus.

Ha új élményre vágysz, unod az útvonalat, nem akarsz körözni, (kivétel ha ultrafutó vagy, mert akkor ez nektek olyan lehet mint nekem a 400 méteres pálya) akkor a Velencei-tó rád vár. Bár annyira nem tudtam a külvilágra figyelni, de amit észleltem nagyon tetszett. A kör első fele, ha Velencéről indulsz Pákozd felé, keményebb, dombosabb, de egy maratonfutónak nem árt, segít keményebbé válni. A második fele teljesen sík. Eldöntheted, hol szeretnéd érezni az emelkedők adta édes fájdalmat. Én most az elejére tettem.

Kép

Dávid kísért végig, kereste az utat (több kevesebb sikerrel) Ő az én hősöm. Valahol ugyanolyan őrült mint én. De ezt még tagadja :)

Újabb ötletem Tata, Vácról indulva a Duna part és a Fertő-tó. Utóbbi azért is érdekel nagyon, mert még nem voltam ott. Mit gondoltok? Ki futott már a Fertő-tó környékén?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Hogyan vedd rá a párodat, hogy veled fusson?

Sokszor ábrándozol arról, hogy együtt futsz a szerelmeddel, és irigykedsz azokra, akiknek a párjuk szintén a futás szerelmese? Inkább próbáld meg rávenni, hogy veled menjen!

Olvasd el ezt, mielőtt legközelebb dühösen mennél el futni

Amikor "majd' szét robbansz", a legjobb ötletnek egy kiadós futás tűnik?

Na mi a pálya?

A résztávos pályaedzés szépségei az amatőr futó(anyuka) szemszögéből.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft