Borítókép: 6 bizarr dolog, ami futás közben a testedben történik

6 bizarr dolog, ami futás közben a testedben történik

Forrás: Europress
Az aerob edzések - így a futás és a bringázás - előnyeit már többször is bemutattuk. De vannak olyan furcsa “mellékhatások”, amikről nem is gondolnád, hogy a gyakorlat okozza őket. Ha bármelyiket észleled, nem kell aggódnod, ezek teljesen normális dolgok.

1. Azonnal wc-re kell rohannod
A hirtelen jelentkező érzés gyakran előfordul futóknál, főleg akkor, ha sok cukros energiazselét nyomsz be mozgás közben. Ezen a koffeines italok sem segítenek. Érdemes inkább banánt, puffasztott rizst enned, hogy elkerüld a bajt.

2. Viszketés
Jártál már úgy, hogy őrült módon elkezdett viszketni a combod futás közben? Két dolog állhat a háttérben: vagy száraz a bőröd, de az is lehet, hogy a bemelegítés hatására tágulnak az ereid, ezek pedig stimulálják a körülöttük lévő idegeket. De vannak, akiknél az edzés allergiás reakciókat vált ki, mely a viszketés mellett bőrpírrel és nehézlégzéssel is jár.

3. Ködbe borul az agyad
Maraton után azt sem tudod, hova parkoltál? Vagy egyáltalán milyen kocsival jöttél? Ez teljesen normális reakció, a fizikai kimerültség jele, mivel a hosszú verseny során a szervezeted az összes glikogént feldolgozta a raktárából. Igyál és egyél azonnal!

A cikk folytatását itt találod.