Reggeli futás vs esti edzés: melyiknél, mire figyelj?

Te mire esküszöl: még munka előtt letolod a kitűzött távodat vagy egy nehéz nap után így ereszted ki a gőzt? De azt tudtad, hogy másként kell készülnöd és levezetned utánuk?

Te mire esküszöl: még munka előtt letolod a kitűzött távodat vagy egy nehéz nap után így ereszted ki a gőzt? De azt tudtad, hogy másként kell készülnöd és levezetned utánuk?

Azok szerint, akik reggelente róják a köröket, nincs is motiválóbb ennél. Felkészülsz a napra, nem stresszelsz azon, hogy vajon lesz-e időd meló után sportolni, és energikusan vágsz neki a kihívásoknak. Viszont nagyon oda kell figyelni arra, hogy megfelelően hidratálj (többet kell inni, mint egy napközbeni edzésnél), és mivel az egész tested le van még lassulva, több bemelegítésre van szükséged. Ez nem csak az ízületeid és izmaid miatt fontos, de tüdőd és szíved számára is. Az a legjobb, ha pár falat ételt is magadhoz tudsz venni, ha ez nem sikerül, utána fél órán belül mindenképpen reggelizz meg!

Olvasd el ezt is!

Az esti edzéseknél kisebb a sérülés veszélye, viszont utána biztosan nehezebben alszol el, hiszen felpörget. Ha viszont bevetsz néhány relax trükköt, nem lesz gond: hazaérve hallgass lágy, lassú zenét, kortyolgass citromfű teát és/vagy használj levendulás illóolajat. Mindenképpen a lehető legmelegebb vízben zuhanyozz le, de a hálószobádat tartsd hűvösen. Így tested önmagát hűti, nyugtatja le. És, nem mintha olyan sokunknak lenne lehetősége napközben szunyókálni, ha neked mégis van, akkor is felejtesd el, nehogy ez akadályozzon az elalvásban este!

Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Az ősz kedvence: a sütötők 5 pozitív hatása

A sütőtök rengeteg tápanyagot tartalmaz és annyi pozitív hatással rendelkezik az egészségedre, hogy meg fogsz lepődni!

10 futópillanat, amit érdemes megünnepelni

Minden fejlődést érdemes megörökítened az utókornak és magadnak is. A kemény munka után pedig megérdemled az ünneplést.

5 igazság a futás és kávé kapcsolatáról

A legfontosabb kérdésekre kerestük a választ a futással és kávéval kapcsolatban. Íme az eredmények:

Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft