Borítókép: Reggeli futás vs esti edzés: melyiknél, mire figyelj?

Reggeli futás vs esti edzés: melyiknél, mire figyelj?

Forrás: Europress
Te mire esküszöl: még munka előtt letolod a kitűzött távodat vagy egy nehéz nap után így ereszted ki a gőzt? De azt tudtad, hogy másként kell készülnöd és levezetned utánuk?

Azok szerint, akik reggelente róják a köröket, nincs is motiválóbb ennél. Felkészülsz a napra, nem stresszelsz azon, hogy vajon lesz-e időd meló után sportolni, és energikusan vágsz neki a kihívásoknak. Viszont nagyon oda kell figyelni arra, hogy megfelelően hidratálj (többet kell inni, mint egy napközbeni edzésnél), és mivel az egész tested le van még lassulva, több bemelegítésre van szükséged. Ez nem csak az ízületeid és izmaid miatt fontos, de tüdőd és szíved számára is. Az a legjobb, ha pár falat ételt is magadhoz tudsz venni, ha ez nem sikerül, utána fél órán belül mindenképpen reggelizz meg!

Az esti edzéseknél kisebb a sérülés veszélye, viszont utána biztosan nehezebben alszol el, hiszen felpörget. Ha viszont bevetsz néhány relax trükköt, nem lesz gond: hazaérve hallgass lágy, lassú zenét, kortyolgass citromfű teát és/vagy használj levendulás illóolajat. Mindenképpen a lehető legmelegebb vízben zuhanyozz le, de a hálószobádat tartsd hűvösen. Így tested önmagát hűti, nyugtatja le. És, nem mintha olyan sokunknak lenne lehetősége napközben szunyókálni, ha neked mégis van, akkor is felejtesd el, nehogy ez akadályozzon az elalvásban este!