4 dolog, amire minden futónak igent kell mondania

A futók szeretik a megszokásokat! Ugyanaz a cipő és útvonal, pedig sokszor érdemes felrázni a dolgokat. Ha legközelebb felteszik neked valamelyik kérdést a lentiek közül, mindenképpen bólints rá!

A futók szeretik a megszokásokat! Ugyanaz a cipő és útvonal, pedig sokszor érdemes felrázni a dolgokat. Ha legközelebb felteszik neked valamelyik kérdést a lentiek közül, mindenképpen bólints rá!

Olvasd el ezt is!

Táv

Attól még, hogy újabban folyton félmaratonokat futsz, nyugodtan menj el egy 5K-s versenyre, és fusd le mondjuk a legjobb időddel. Vagy, ha eddig nem merészkedtél ki a bűvös 10-esből, akkor nevezz be egy hosszabb távra. A lényeg, hogy bármire is kattantál rá, jó kilépni a megszokásból, és egy kicist mást csinálni. Nem csak a lelkednek, de a teljesítményednek is jót tesz igent mondani ezekre!

Terep

Ha eddig csak padon futottál, akkor itt az idő igent mondani az utcára is. Így olyan dolgokat tapasztalsz meg, mint szél, hőmérséklet és hasonlók, amik lendítenek majd a teljesítményeden. De fordítva is hasznos: a padon egy stabil, állandósult, magabiztos tempót érhetsz el könnyedén!

Lassítás

Nem mindig az a fontos, hogy lefaragj az időeredményedből. Az is hatásos lehet, ha elmész futni egy nálad jóval lassabb emberrel. Egy intenzív felkészülés közben sokat segít az aktív regenerálódás, amire épp alkalmas egy lassabb kocogás, de amiatt is hasznos, hogy így jobban oda tudsz figyelni a mozgásodra.

Gyorsítás

Amikor a nálad sokkal jobb formában lévő barátodelhívott futni, nemet mondtál, mert féltél, hogy nem bírod tartani a tempót? Ok, talán lógó nyelvvel loholsz majd utána, de aztán rájössz, hogy néha-néha érdemes beiktatnod vele edzéseket, hiszen így sokkal könnyebben kilépsz a komfortzónádból, ami elengedhetetlen a fejlődéshez!

5 ok, amiért nyugodtan megihatsz ma egy sört futás után

Nyugodtan nyiss egy üveg sört, mert elég jó hatással van az egészségedre. Megmutatjuk, pontosan mik az előnyei:

Ez a 85 éves férfi 4 óra alatti időeredménnyel teljesítette a maratont

A 85 éves Ed Whitlockot nem lassítja a kora. Korcsoportjában annyira jól szerepelt, hogy világrekordot döntött a Toronto Maratonon.

Mennyire komoly a sérülésed? Segítünk eldönteni!

Megmutatjuk, mi a teendő a leggyakoribb problémáknál!

Egy új kutatás szerint mindegy, milyen lassan futsz

Egy amerikai tanulmány szerint a sebesség kevésbé számít futás közben, mint gondolnád.

Töltsd fel a szénhidrátraktáraid tészta nélkül

Ha esetleg valamilyen csoda folytán megunnád a tésztát, próbáld ki a következő 3 alapanyagot, amikkel ugyanannyira hatékonyan pótolhatod az elvesztett szénhidrátokat!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft