Így hozd ki magadból a maximumot a nyári hőségben is

Végre itt az igazi nyár, ami azt jelenti, hogy mostantól kezdve hőségben futunk. De, vajon hogyan hozhatod ki ilyenkor is magadból a maximumot?

Végre itt az igazi nyár, ami azt jelenti, hogy mostantól kezdve hőségben futunk. De, vajon hogyan hozhatod ki ilyenkor is magadból a maximumot?

  1. Sok futó csak arra koncentrál, hogy minél nagyobb távokat fusson, és a tempó másodlagos szerepet kap. Ha nem szeretsz a nagy melegben futni, használd a nyarat a gyorsító edzésekre. Heti két hosszabb futást cserélj le rövidebb, gyorsító edzésekre, mert ha a melegben bírod, akkor az ősz beköszöntével hihetetlenül jó formában leszel. Ráadásul egy gyorsító edzés alkalmával sokkal rövidebb időt kell a forró szabadban eltöltened.

  2. A nyár remek alkalom arra, hogy erősíts. Azaz, hogy kinti futás helyett inkább klímás edzőterembe járj, és nagyobb hangsúlyt fektess az izmaidra. Ezzel egy nagyon jó alapot adsz az őszi versenyszezonra, és a testednek is kell egy kis változatosság. Persze ez nem azt jelenti, hogy felejtsd el a futást, csak csökkentsd le az alkalmak számát!

  3. Ha nem szeretnéd elhanyagolni a futást nyáron sem, de könnyen ellustulsz a vakáció szezonban, akkor nevezz be minden hónapra egy versenyre. Akár külföldön is, ha épp olyan helyre mész nyaralni! Így biztosan nem lébecolod el.

Szép nyarat kívánunk!

Olvasd el ezt is!
6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

5 ok, hogy ma is elmenj futni

Vannak napok amikor lelkesen, izgatottan pattansz ki az ágyból, hogy elindulj futni. Máskor viszont legszívesebben inkább aldunál plusz egy órát. Ilyenkor jól jöhetnek a következő motivációs trükkök

9 dolog, amit minden futónak meg kell tennie verseny előtt

Ha követed a tippjeinket, nem hibázatsz a versenyen!

Mire jó a chia mag?

Ha nem ismered, itt az ideje beépítened az étrendedbe! Miért? Elmondjuk.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft