5 mód, ahogy a futás növeli az önbizalmadat

A futás számos előnyös tulajdonsága után most a magabiztosságra gyakorolt hatásait gyűjtöttük össze!

A futás számos előnyös tulajdonsága után most a magabiztosságra gyakorolt hatásait gyűjtöttük össze!

  • Ha egyszer ráébredsz, hogy mi mindenre képes a tested, olyan őszinte önbizalom jár majd át, amiből folyamatosan meríthetsz. Minden egyes plusz kilométer lefutása egy hatalmas sikerélmény.

  • Van az, amikor mindent beleadsz, és mégsem jön össze a célod. Lesérülsz, nem jól frissítettél… stb. és ezután nem úgy futod le a távot, ahogy képzelted, és amiért edzettél. A futás megtanít arra, hogyan kezeld a kudarcot, és hogy mindenhonnan talpra tudsz állni!

  • Ha másokkal futsz, hatalmas energiáék szabadulnak fel abból, ahogyan egymást motiváljátok és támogatjátok. Rajtad segít a többiek lendülete, és ez fordítva is így van.
Olvasd el ezt is!
  • Megtanulod elfogadni a kellemetlen és kényelmetlen szituációkat is. Ezt értheted nagyobb dolgokra, például, hogy szenvedés nélkül nincs fejlődés, de arra is, hogy simán elmész egy toitoiba pisilni nyavalygás nélkül, ha már több futóversenyen részt vettél.

  • Azzal, hogy folyamatosan edzed magad, és megmérettetsz, kihozod saját magad legjobb változatát, aminek következtében az önbizalmad is folyamatos fejlődés elé néz.

A futás kívül-belül jobbá tesz!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Így lehetsz magabiztosabb
4 tipp - erre figyelj, ha esőben futsz

Ha a természet megtréfál és a versenyed napján hatalmas esővel köszönt, fogadd meg a következő tanácsokat.

Tízperces gyalogló edzésterv, amit ebédidőben is elvégezhetsz

Van olyan, hogy nincs kedved normálisan edzeni, pedig nagyon szükséged lenne a mozgásra. Vagy éppen most lábadozol egy sérülésből, és csak szoktatnod kell a testedet ahhoz, hogy újra elkezdesz sportolni. Bármelyik is igaz rád, az alábbi tízperces edzésterv neked szól!

Játssz a társaddal futás közben!

Amerikában van egy játék, „Would you rather” a neve, melynek lényege, hogy a kérdésben feltett két opció közül kell kiválasztani azt, amelyik szimpatikusabb.

Az ünnepek alatt fuss kevesebbet, figyelj a családra jobban!

Mindjárt itt a karácsony. Az ősz elrepült és már talán kezdetét is vette a nagy hajtás.

Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft