Miért jó, ha van edződ?

A hiedelmekkel ellentétben az edző nem az az ember, aki üvöltözik veled és porig aláz egy rosszul sikerült verseny után. Vagy rajtad tölti ki saját frusztrációit (ha ilyennel találkozol, menj az ellenkező irányba).

A hiedelmekkel ellentétben az edző nem az az ember, aki üvöltözik veled és porig aláz egy rosszul sikerült verseny után. Vagy rajtad tölti ki saját frusztrációit (ha ilyennel találkozol, menj az ellenkező irányba).


Egy edző az az ember, aki a te segítségedre van, aki képes objektívan véleményt mondani, bár néha rosszul tud esni a kritika. Rávilágít a gyengeségekre és megérteti veled, min szükséges változtatni, amikor elakadtál magaddal kapcsolatban. A cél az egyenrangú kapcsolat, nem az alárendelt.
Lehet a mestered, akitől nem csak a szakmáról tanulhatsz.
Eddig 3 edzőm volt, mindannyian más-más karakterek és különböző dolgokat köszönhetek nekik.
A mostani edzőmmel 4 éve tart a közös munka és még mindig tud újat tanítani.

KépAz edző lát téged védtelen állapotodban is. Pattanásig feszült idegrendszerrel, maximálisan a célra/edzésre fókuszálva, teljes fizikális leterheltség mellett. Képes egy szóval visszaterelni a helyes útra és lelazítani. Mosolyra bírni. (akár egy munkahelyen eltöltött stresszes nap után az edzéseden)
Szóval az edző az az ember, aki lát téged a legmagasabb és legmélyebb pontodon. Pszichológus, barát, tanító.
Ő az, akik könnyes szemmel ölel át egy jó verseny után, vagy forgolódik miattad éjszakákon át, hogy rájöjjön, miként légy jobb és jobb.
És tud kiborító lenni? Naná! Senki sem tökéletes. :)
Szóval legyen edződ, legyen JÓ edződ. Ha nem találod elsőre, akkor keress tovább. Mert amennyire fel tudnak emelni bizonyos emberek, sajnos az ellenkezője is lehetséges.
Mikor gyerekként Pestre kerültem, ezt a gondolatot adta tovább nekem egy bölcsebb ember, amivel részben értek egyet:
“Az edzői munka szolgálat. Az edző a tanítványért van.”
Kiegészíteném annyival: mindenki mindenkiért van. Nekem így működik.

Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft