5 tipp, amivel felkészülhetsz a terepfutásra

Ha már unod a városi futásokat, és kacérkodsz a természettel, eláruljuk, hogyan készítsd fel magad a terepfutásokra!

Ha már unod a városi futásokat, és kacérkodsz a természettel, eláruljuk, hogyan készítsd fel magad a terepfutásokra!

1) Az első és legfontosabb lépés egy jó futócipő beszerzése. A hagyományos változatok helyett válassz kifejezetten terepre kialakított cipellőt, és mindenképpen kérd egy szakképzett eladó segítségét!
2) Mivel teljesen más terhelés éri a testedet terepen, mint a betonon, fel is kell készítened rá az izmaidat. Erősíts csípőre, törzsizmokra, és combra egy kicsit keményebben a megszokottnál!
3) Nem csak izomerő, de ruganyosság is kell ahhoz, hogy bírd a terepet! A csípődre végezz extra nyújtógyakorlatokat is, nehogy meghúzd, ha oda kerül a sor.
4) Szoktasd magad hozzá a futások alatt, hogy erőteljesebben használod a karjaidat. Sokkal nagyobb szükséged lesz rájuk, hogy könnyedén megtartsd az egyensúlyod a hepehupás talajon is.
5) Ahhoz is érdemes hozzászoktatnod a testedet, hogy kisebbeket lépj, mint a sima, egyenletes útvonalakon. Így kerülheted el a sérüléseket és eséseket is!
Hajrá-hajrá!

Akkor is edzened kellene, ha nincs kedved?

Minden sportoló ember életében eljön a pont, amikor a háta közepére sem kívánja a mozgást. Egy új kutatás szerint viszont pontosan ilyenkor nem érdemes kihagynod a sportolást!

Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft