Fuss terepen is - útvonalak, ötletek, tanácsok 2. rész

Ezt a 10-es kört is szeretem, bár jóval ritkábban futom, mint a múltkori panorámát. Kicsit nehezebb, mert van benne egy „nagyobb” hegyecske, ez pedig a Vadaskerti-hegy. A maga 371 méterével persze dombnak számít, de ezt valahogy soha nem érzem, amikor futást próbálok erőltetni a csúcsra tartó emelkedőn.

Ezt a 10-es kört is szeretem, bár jóval ritkábban futom, mint a múltkori panorámát. Kicsit nehezebb, mert van benne egy „nagyobb” hegyecske, ez pedig a Vadaskerti-hegy. A maga 371 méterével persze dombnak számít, de ezt valahogy soha nem érzem, amikor futást próbálok erőltetni a csúcsra tartó emelkedőn.

A nehezebben tájékozódó futótársaknak előny, hogy csupán két jelzést kell megjegyezni és követni, csak jelzett úton halad és tulajdonképpen a körön belül van egy kis kör, az útvonal többi része, az ismeretlen katona sírjától egyetlen oda-vissza szakasz.
Ami miatt még szintén nagyon ajánlom, nyári melegben kifejezetten jó választás, mert néhány száz métert leszámítva, végig dús lombú fák közt, árnyékban lehet futni, illetve ha kicsit tovább futsz Hűvösvölgy felé a kéken, a zebránál, a lángosos mellett van egy kút. Így tudsz tölteni a kulacsodba, hogy visszafele is legyen folyadékod.
Ez az útvonal sem kifejezetten technikás, de azért a Vadaskerti-hegyre felfelé (majd pedig lefelé) inkább a lábad elé figyelj, van néhány nagyobb kő, kiálló gyökér az ösvényen.
A Vadaskerti-hegy innenső emelkedőjét most még nem tudtam végigfutni, enyhébb és kicsit meredekebb emelkedős szakaszok váltják egymást. A múltkori pulzuskontrollos fogadalmamat kénytelen voltam sutba vágni, mert próbáltam kicsit haladósabban menni (persze, hogy vártak otthon), ezért hamar 170 fölött lüktetett a pulzusom, de ha gyalogoltam – igaz, ütemesen – sem ment 160 alá. Edzettlenség, túlsúly, ez van.
Ha nagyon elfáradtál volna a futás végére, kicsit le lehet belőle vágni. Visszafele a kéken, a focipályánál, ha a zöld sávon balra folytatod az utat és nem jobbra fel, az utolsó, Árpád-kilátó felé tartó emelkedő elhagyható. Majdnem én is ezt a könnyebb utat választottam. :-) Mondjuk kifejezetten szeretem az Árpád-kilátó felé befejezni a futásaimat, mert lefelé a Fenyőgyöngyéhez, mindig klassz flow élményem van és nagyon jó így lenyomni az óra stop gombját.
Tehát akkor még egyszer az alap adatok:
Kiindulási pont: Fenyőgyöngye parkoló
Követendő jelzések: kék sáv, sárga sáv
Szintemelkedés: 371 méter
Távolság: 10,6 km
Az alábbi linken látható az útvonal térképe, innen a track is letölthető: Vadaskerti kör
A sorozat első részét itt olvashatod.
Fotó: Szász Norbert

Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Az ősz kedvence: a sütötők 5 pozitív hatása

A sütőtök rengeteg tápanyagot tartalmaz és annyi pozitív hatással rendelkezik az egészségedre, hogy meg fogsz lepődni!

10 futópillanat, amit érdemes megünnepelni

Minden fejlődést érdemes megörökítened az utókornak és magadnak is. A kemény munka után pedig megérdemled az ünneplést.

5 igazság a futás és kávé kapcsolatáról

A legfontosabb kérdésekre kerestük a választ a futással és kávéval kapcsolatban. Íme az eredmények:

Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft