Ne félj az emelkedőktől!

Sok futónak az emelkedő igazi kihívás és az edzés legnehezebb része. Megmutatjuk, hogyan tudsz megküzdeni vele.

Sok futónak az emelkedő igazi kihívás és az edzés legnehezebb része. Megmutatjuk, hogyan tudsz megküzdeni vele.


Először is, vizsgáljuk meg a probléma okát: azért tartanak sokan a hegymenettől, mert elképzelik, milyen borzalmas lesz felfutni az emelkedőn. Ha előre eldöntöd, hogy szörnyű élményben lesz részed, akkor nagy eséllyel tényleg ezt éled át.
Tegyél ellene!
1. Tanuld meg szeretni őket. Ahelyett, hogy átkozódnál, inkább tedd az ellenkezőjét: sorold fel, mik az előnyei a hegymenetnek! Erősebb és keményebb leszel tőlük, kikerekedik a feneked és a verseny is jobban fog menni. Ezt ismételgesd magadban.
2. Használd a képzeleted. Gondolj arra, hogy az emelkedő tetején van egy kötél, amin fel tudod magad húzni. Ahogy felfelé haladsz, képzeld el, ahogy meghódítod a csúcsot.
3. Győzd le a fájdalmat. Az izomfájdalom és fáradtság késztessen arra, hogy keményebben küzdj. Vannak, akiknek ez válik be, mások fejben nyugtatják magukat közben.
Bármelyik módszert is választod, reméljük beválik!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft