Ezért fontos a nagylábujjad

Mi a szerepe a nagylábujjnak futás közben? Erre kerestük a választ.

Mi a szerepe a nagylábujjnak futás közben? Erre kerestük a választ.


A nagylábujj a láb törzse. A láb stabilitásának 80-85%-át ez a testrészed adja, ezért érdemes odafigyelned rá. A többi lábujjad elemelkedik a talajról, a nagylábujj viszont a talppárnákkal együtt biztosítja, hogy egyensúlyban maradj.
Sajnos a sérülések sem kerülhetik el: az ízületi merevség, a bütyök és a húzódás is problémát jelenthet. Ha fájdalmat érzel futás közben, érdemes orvoshoz fordulnod és abbahagynod a futást, hogy elkerüld a nagyobb sérülést.
Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy nem megfelelő cipőben futsz. Ha néhány napnál tovább tart a fájdalom, mindenképp menj el szakemberhez!

Akkor is edzened kellene, ha nincs kedved?

Minden sportoló ember életében eljön a pont, amikor a háta közepére sem kívánja a mozgást. Egy új kutatás szerint viszont pontosan ilyenkor nem érdemes kihagynod a sportolást!

Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft