Borítókép: Nem csak a lábunkat, de a szemetet is szedtük! - így telt az első Ébredj! Plogging futás

Nem csak a lábunkat, de a szemetet is szedtük! - így telt az első Ébredj! Plogging futás

Csodásan kezdtük a hosszú hétvégét!

Április 28-ra különleges rendezvényt szerveztünk, az Ébredj! Plogging Futás - Szedd a lábad és a szemetet! programot, ami tökéletes indítása volt a hosszú hétvégének.

Amikor először hallottunk az új kezdeményezésről, a ploggingról, már akkor eldöntöttük, hogy mindenképpen szervezünk mi is egy ilyen közösségi futást. Ha nem hallottál még róla, itt megtudhatod, miről is van szó:

De hogyan is zajlott az első Ébredj! Plogging?

Futók lelkes kis csapata gyülekezett Budapesten, a Madách Imre téren, ahol bemelegítés után a két edző, Sipos Fanni és Szántó Nelli egy játékos feladattal kezdte. Két csapatra osztottak minket, ők tartották a szemetes zsákokat, a résztvevőknek pedig 10 perc alatt a lehető legtöbb szemetet kellett összegyűjtenie (szigorúan gumikesztyűben). A csavar az volt, hogy egyszerre csak egy darab szemetet lehetett odavinni, így folyamatosan sprintelni kellett a zsák és a szemétdarabok között. A feladat végére 500 és 502 darab szemetet szedett össze a kis csapat, és persze alaposan el is fáradtunk!

A második feladat már egy lazább kocogás volt, sűrű guggolásokkal összekötve, hiszen mindenki a saját kis szemeteszsákjában gyűjthette a poharakat, csikkeket, papírdarabokat és a többi szemetet. A Kazinczy utca, Andrássy út, Oktogon volt az útvonal, majd onnan futottuk el az Erzsébet térre, és közben mindenki megtöltötte a zsákját. Bár a táv nem volt hosszú, mindenki nagyon elfáradt, hiszen rengeteg guggolást kellett elvégezni a szemétszedés miatt.

Az egész csapat szuperül érezte magát, és mivel csodaszépen megtisztítottuk az általunk bejárt részeket, büszkék is voltunk magunkra, és lelkileg is feltöltött az esemény. Az alapos nyújtás után pedig együtt kortyoltunk egy finom kávét a My Little Melbourne-ben is, és közben arra gondoltunk, hogy ma is tettünk valami hasznosat!

Büszkék vagyunk minden futóra, aki velünk tartott, köszönjük nektek!