Dramathon

Eljött a te időd, ha imádsz futni, de a jó whiskyt sem veted meg

Forrás: Getty Images
Nyilván Skóciában rendezik az itallal megspékelt viadalt.

Tavaly volt alkalmam váltóban lefutni az Ultrabalatont, ami életem egyik meghatározó futással kapcsolatos élményévé vált. Volt egy szakasz, mely során egy borászaton keresztül kellett futniuk a versenyzőknek. Egyből ez ugrott be, mikor megláttam, hogy megkezdődött a jelentkezés a 2019-es Dramathonra.

A Skóciában rendezett versenyhez hasonló nem nagyon létezik a világon, itt ugyanis szeszfőzdéken keresztül vezet az ínyenc útja. Az októberi eseményen 10K-t, 21K-t és maratont is futhatunk, értelemszerűen utóbbi esetén érinthetjük a legtöbb whiskylepárlót. A mámorító illatok mellett a táj szépsége is élményszámba megy, hiszen az ország északkeleti régiójának kastélyai, folyói és festményre illő kisvárosai keresztezik utunkat.

Idén már negyedik alkalommal rendezik meg a Dramathont, ami eddig minden alkalommal több ezer érdeklődőt vonzott a világ minden tájáról. A tavalyi győztes 2 óra 49 perc 48 másodperc alatt teljesítette a maratoni távot. Az érem sem akármilyen: minden egyes medált whiskys hordókból alkotnak meg a szervezők. A finish utáni első szusszanás után pedig jöhet is a kóstolás a környék legjobb italaiból.