Borítókép: Szuper bemelegítő gyakorlatok, amikkel felkészítheted a testedet az edzésre

Szuper bemelegítő gyakorlatok, amikkel felkészítheted a testedet az edzésre

Forrás: getty images
Ha nem szeretnél sokat cécózni futás előtt, de a bemelegítést se hagynád ki, válogass a következő gyakorlatok közül!

Azt tudjuk, hogy bemelegítésre minden edzés előtt szükség van, hogy megfelelően felkészítsd a testedet a mozgásra. Ha kihagyod és egyből nekiállsz az edzésnek, könnyebben lesérülhetsz, ezért is javasolja minden szakember, hogy néhány percet szánj rá futás előtt. A következő három gyakorlat például szuper!

1. Láblendítés

Állj egy fal mellé, fordulj oldalra, az egyik kezeddel támaszkodj rá. Lendítsd a lábadat oldalra, aztán vissza. Ezt követően állj szembe a fallal és ugyanezt a lábadat lendítsd át a másik oldalra. Azért hatékony a láblendítés, mert megnöveli a csípőd és a feneked mozgástartományát, így segít abban is, hogy javuljon a tartásod futás közben.

2. Taposás lábujjhegyen

Állj egyenesen és taposs olyan gyorsan, ahogy csak tudsz, fél percen keresztül. Így aktivizálhatod az alsó lábszárad izmait, ráadásul akár a sípcsont környéki fájdalmat is megelőzheted.

3. Kitörés sétával

Kitörésekkel haladj előre. Minden ismétlésnél próbálj kicsit mélyebbre ereszkedni. Ha 5-10 ismétlést elvégzel belőle oldalanként, már nyert ügyed van, a csípőhajlítód hálás lesz érte!

Ezekkel a gyakorlatokkal tényleg nem időzöl sokat, de a tested megköszöni majd, hogy nem ugrottál egyből fejest a futásba!

Olvasnál még a témában?