Borítókép: 65%-ra betelt verseny: májusban jön az V. Knauf Tihanyi Félmaraton

65%-ra betelt verseny: májusban jön az V. Knauf Tihanyi Félmaraton

Forrás: Finta Péter, a Knauf Magyarország kereskedelmi és marketing vezetője
A jubileumra sok újdonsággal készül a Balaton legnagyobb félmaratonja.

2019 fontos év lesz a futniszep.hu csapata számára, hiszen 5. alkalommal lepik el a Tihanyi-félszigetet a futók és családtagjaik. A Knauf Tihanyi és a Mapei Szigligeti Félmaratonok mára a balatoni megyék legnagyobb félmaratoni és annál kisebb távú versenyei, de az egész Dunántúl esetében is a második helyen vannak. Egyszerre, hiszen a szervezők a tavalyi évtől mindkét versenyen 2300 fős létszámlimitet vezettek be, ami rendre és jóval a verseny előtt betelik. Hogy mi lehet Magyar Marketing Szövetség által kétszeresen is kitüntette Gyémánt-díjas események mögött, a következőket tudnánk felsorolni:

az egyik legaktívabb márkanagykövet: Zobák Gábor, alias Futószakáll
  • talán hazánk legszebb pontjain kerülnek megrendezésre, ráadásul egy-egy félszigeten, amiből nincs is több az országban
  • mindkettő tájvédelmi övezet besorolás alatt áll
  • a turisták és a látogatók kiemelt célpontja
  • különleges összetevők, mezek és nagy odafigyeléssel elkészített befutóérmek a befutoerem-hu-tól
  • többféle táv (3K-7K-11K-21K-duó-trió)
  • egész napos esemény, családi programokkal, gasztronómiával, motivációs előadások a legismertebb hazai futókkal és csodaszép helyszínen felállított versenyközpontokkal!

a Knauf Tihanyi Félmaraton legkedvesebb márkanagykövetei közül Lippai Zsolt, Francsics Ági és Czeillinger Dorina

De lássuk, mivel készülnek az ötödik Tihanyra! Mivel a csapat 2015-ben itt tartotta az első eseményét és itt is laknak, évről-évre nagyon kitesznek magukért. Az már megszokott, hogy minden versenyükre egyedileg készítenek szublimált mezeket, hisz ezek közül sokat azok is ismerhetnek, akik nem jártak még Tihanyban, mert sokan futnak bennük az év során. Ezen a téren a jövő évre is számítani lehet rájuk, így a lányoknak marad a trikó, fiúknak a póló. Az érem is megszokott, hogy nagy odafigyeléssel készül, hiszen 2016 óta ők az egyetlen csapat az országban, akik minden eszközüket nemcsak maguk tervezik, de maguk is gyártják, hiszen a befutoerem.hu műhelyük mára közel 25 ország eseményeire készít egyedi érmeket, kitüntetéseket. 2019-ben Tihanyba egy nagyon különleges eljárást honosítanak meg, ugyanis ide készül el az első hazai átlátszó festékkel készült érem, melyekkel néhány nemzetközi eseményen már lehetett találkozni, itthon azonban ez lesz az első. Ez az eljárás átlátszó festékkel tölti ki az érem belső részét, ezáltal hasonló felületet kapunk majd a tiffany üvegekhez, nagyon látványos emlék lesz! Ami külön nagy visszhangot kapott és jelenleg már 90%-re be is telt, az az eredeti Tihanyi pálya újranyitása, hiszen kezdetekben a táv kerülte a Belső-tavat. Ezt a részt aztán lezárták, a legmagasabb védettségi szintet, a Natura 2000-es besorolást élvező vidék ugyanis nemcsak a legszebb, de a legféltettebb része is a félszigetnek, emiatt jövőre is csak 200 szerencsés vehet részt ezen 3K távon. Ez utóbbi a korábbi 7, 11 és 21K egyéni, trió és duó kategóriákat bővíti majd, amin gyerekek, kezdők, újrakedzők és bárki indulhat, érem pedig ugyanúgy jár majd. Igen az eredeti szív formájú!


Idén 54 nappal a verseny előtt teltház volt, januártól már szállást is nehezen találni majd, így aki egy barátságos és különleges eseményre vágyik, esetleg egy egész hétvégére érkezne és az estét is a versenyközpontban töltené, érdemes időben jelentkeznie! Az alábbi facebook eseményben azonban rengeteg mindent megtaláltok!

Aki pedig karácsonyi ötletekre vágyik, érdemes körülnézni a futniszep.hu webshopon, talán a legjobb feltételekkel kínál a csapat Saucony és Polar termékeket.