Borítókép: Atlétikai Eb: Kerekes Gréta három századra volt a dobogótól

Atlétikai Eb: Kerekes Gréta három századra volt a dobogótól

Forrás: atletika.hu
A 26 éves versenyző az ötödik helyen végzett a 60 méteres gátfutás döntőjében.

Glasgow-ban rendezték a hétvégén a 35. fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságot, melyen a női 60 méteres gátfutás fináléjában két magyar versenyző is érdekelt lett volna. Kozák Luca sajnos sérülés miatt nem tudta vállalni a döntőt, de Kerekes Gréta ott volt, és nagyszerűen futott.

A 26 éves sportoló 8.03-as idővel zárt, így az 5. helyen végzett, de csak három századdal maradt el a harmadik helyezettől. A számot a holland Nadine Visser nyerte, Cindy Roleder és Elvira Herman előtt.

8.03

Gréta Kerekes (7-es pálya) földrészünk ötödik legjobbjának mondhatja magát mától női 60 méteres gátfutásban: a döntőben csupán egyetlen századdal elmaradva idén felállított egyéni csúcsától 8.03 másodperccel ért célba. Luca Kozák balszerencsés bokasérülése miatt nem futhatott a fináléban - ahova pedig a legjobb idővel jutott be az elődöntőből.

Posted by 100% Magyar Atlétika on Sunday, March 3, 2019
Életemben először jutottam döntőbe fedett pályás Európa-bajnokságon, ahol ötödik lettem. Ez elsőre szerintem nem rossz, megvan, amiért jöttem, letettem a névjegyemet
nyilatkozta Kerekes.

Laura Muir duplázni tudott Skóciában, a 3000 méter után az 1500-at is behúzta. A férfiaknál Jakob Ingebrigtsen diadalmaskodott 3000 méteren, de 1500-on át be kellett érnie a második hellyel, ezen a távon Marcin Lewandowski nyert.

800 méteren Shelayna Oskan-Clarke nem talált legyőzőre, a 4x400-as váltóban pedig az Anna Kielbasinska, Iga Baumgart-Witan, Malgorzata Holub-Kowalik, Justyna Swiety-Ersetic összeállítású lengyel egység lett a legjobb. A férfiaknál ugyanebben a számban a belgák (Julien Watrin, Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Kevin Borlée) nyertek. 800 méteren a spanyol Álvaro de Arriba diadalmaskodott, 60 gáton pedig Milan Trajkovics győzött.