Ismerd meg az ASICS FrontRunnereket – 4. rész: István és Peti, akiknek futás jóval több, mint hobbi

Ismerd meg az ASICS FrontRunnereket – 4. rész: István és Peti, akiknek futás jóval több, mint hobbi
A cikk támogatója az asics

A két srácnak nem csupán egy szabadidős tevékenység a futás!

Az ASICS FrontRunner projekt 2010-ben indult el azzal a céllal, hogy világszerte támogassák az ambiciózus futókat és egy különleges közösséget építsenek.

Nálunk, Magyarországon idén alakult meg a csapat és 8 szenvedélyes futót tart össze. Ők nem olimpikonok, hanem dolgozó emberek, akik a sűrű mindennapokban is képesek kihozni magukból a maximumot és lenyűgöző eredményeket érnek el. A céljuk, hogy minél több emberhez eljuttassák a futás szeretetét, legyél akár teljesen kezdő. Most induló porté sorozatunkban megismerheted őket: mindannyian mások, máshogyan kezdtek el futni, más a motivációjuk és a céljaik.

Most Őry István és Tímár Péter mutatkoznak be, akiknek nem csak a hobbijuk és a szendvedélyük a futás, hanem komolyabban foglalkoznak vele...


ŐRY ISTVÁN

Kép

Miért pont a futás az a sport, aminél kikötöttél?

​Mint a legtöbb kis srác Magyarországon, én is labdarúgással kezdtem, 6-tól 13 éves koromig​ csak a foci érdekelt. Játszottam NB1-es és NB3-as csapatokban is ez idő alatt. Középpályás poszton kaptam szerepet, ezért úgy gondoltam, muszáj fejlesztenem az állóképességem, mert egy meccsen elég sokat kell futni, ha jó játékos szeretnék lenni. Ezért 12 évesen elkezdtem magamtól futni, hogy jobb focista legyek. Ez volt a kezdeti időszakban a fő motiváció. 13 éves voltam, amikor egy általános iskolás mezei futóversenyen felfigyelt rám egy székesfehérvári futóedző, akivel később 6 éven át dolgoztunk együtt. Így alakult, hogy végül gimnázium alatt, amikor elkezdtem versenyszerűen futni, döntenem kellett. Futás vagy foci. A futást választottam.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Ez egy elég nehéz kérdés. Most úgy gondolom, arra vagyok a legbüszkébb, amikor egyéni csúcsot futnak azok a futók, akikkel együtt dolgozom hétről hétre. Ez nagyon sokat jelent nekem, mert az ő eredményeik igazolják, hogy valami jó történik az edzéseken. Ha konkrét versenyeredményt kellene mondanom, akkor a 20 évesen futott első, és eddig egyetlen maratonom lenne, melyet 2 óra 26 perc alatt teljesítettem.

A saját weboldaladon folyamatosan osztasz meg tanácsokat más futókkal, mi az a legjobb tipp, amit egy kezdőnek adnál, aki még csak most kezdett el futni?

Nagyon összetett sportág a futás, így hiába adnék egy nagyon jó tippet, legalább 8 másik tényező simán elveheti a kedvét, futósérülést okozhat, stb.​ Kezdőként semmit nem tudtam a futásról, és nincs könnyű helyzetben, aki szeretné elkezdeni, és biztonságosan végezni az edzéseket. Viszont a​ legjobb tippem az lenne, hogy mindenképp beszéljen egy tapasztalt futóval, esetleg szakemberrel, hogyan kell elkezdeni edzeni. Az orvosi vizsgálat, türelem, fokozatos és rendszeres terhelés szintén az első tippjeim között lenne.​ Huh, ​ez kicsit több tipp lett elsőre.:)

Kép

Mik a a terveid, céljaid a jövőre nézve a futással kapcsolatban?

​Versenyzőként nem gondolom, hogy visszatérnék​ a futópályára ismét. Viszont hetente 4-5 alkalommal szeretném rendszeresíteni a futást a jövőben is. Futóedzőként szeretnék inkább a sport közelében maradni, és természetesen a blogomon keresztül edukálni, segíteni a futókat a sérülésmentes, tudatos futás ismérveinek, módszertanának elsajátításában. Tavasztól komolyabban elkezdek foglalkozni az edzésterv készítéssel, hetente 8-10 futó keres meg hasonló kéréssel, amit nem tudok elvállalni jelenleg. Ezen változtatni szeretnék.​

Volt valaha olyan, hogy abbahagytad a futást egy időre?

Többször is volt ilyen, amikor versenyszerűen futottam. Főként sérülések miatt
maradtak ki hosszabb időszakok (3-6 hónapok). A sok sérülés depresszió közeli állapotba sodort, ​levert voltam, csalódott. Ez sokszor elvette a kedvem az egésztől, de valahogy mindig sikerült visszakapaszkodnom. Ez az élsporttal jár. Ha megszokta valaki, hogy heti 7-12 edzést végez, majd hirtelen ez lecsökken nullára, az elég nagy zuhanás. Akkoriban töredéke volt meg annak a tudásnak, amivel most rendelkezem a sérülésmentes, egészséges futással kapcsolatban. 12 éven át versenyeztem úgy, hogy őszintén szólva szinte alig tudtam valamit a futásról.​

Számodra mi a legnagyobb motiváció, ami miatt nap, mint nap felveszed a futócipődet és kitartóan nyomod az edzéseket?

Mostanában főként az, hogy bírjam az edzéseket a hozzám járó futókkal. Viccet félretéve, minden futás egy elég bensőséges kapcsolat saját magammal. Nagyon sok jó ötletem támad, mikor futok. A blogom gondolata is futás közben jött. Ez lassan egy éve volt, mostanra közel 4500 Facebook követője van a blogomnak. A következő blogbejegyzés témáját is mindig futás közben találom ki. Szóval a fő motiváció az elme frissen tartása most.

Kép

Miért jelentkeztél Frontrunnernek?

Nagyon szimpatikus volt a program, hogy népszerűsítsük a futást Magyarországon. Ráadásul az ASICS cipőivel kapcsolatban nagyon jó tapasztalataim voltak a jelentkezésem előtt is. Fontos volt, hogy egy olyan brand üzenetét közvetítsem, mely számomra is hiteles és megbízható. Online marketing területen dolgozom, így tudom, hogy a mikro influencer-eknek sokszor nagyobb szerepük van egy ​üzenet hiteles közvetítésében, mint a 'celebeknek'. Ez a hozzáállás is nagyon tetszett, mert tudtam azonosulni vele. Innentől már csak futnom kell, amit imádok csinálni.

Szerinted mi az oka, hogy ennyire népszerű lett ez a sport az utóbbi években?

​A futás sokáig kondicionált averzióként élt az emberekben. Már általános suliban a tízórai szünet után futtatott Cooper-tesztek megutáltatták a gyerekekkel a futást. Kakaóval és kiflivel teli pocakkal elég kellemetlen 12 percet rohanni. Kvázi büntetésként élték meg, ha futni kellett.​ Itt nagy felelőssége van az általános sulis testnevelő tanároknak. Rajtuk múlik, milyen lesz a gyerek viszonya a futással. Ha a futással büntet, vagy nem megfelelő módszertant alkalmaz, hogy a futás szerethető legyen, akkor már gyerekkorban megpecsételi a gyerek futáshoz való viszonyát.

​Az egyik ok szerintem, ami miatt egyre népszerűbb a futás, hogy egyre több futással foglalkozó blog, fórum jelent meg az elmúlt években​, továbbá a közösségi oldalakon is előszeretettel osztják meg élményeiket a futók. ​Ez segített sokaknak felébredni a gyerekkori traumából, hogy nem szükséges szuperképesség a futáshoz. Bárki képes futni, akár maratonokat is, amennyiben nincs komolyabb egészségügyi ​problémája.​ ​Ráadásul élvezni is lehet a futást, mosolyogni közben. A futásban mindenki megtalálja, ami számára fontos. Úgy gondolom, eszkalálódni fog ez a mozgalom, és egyre többen fognak futócipőt húzni azok közül, akiknek valami oknál fogva rossz élményei voltak a futással kapcsolatban. Én szorítok nekik nagyon!


TÍMÁR PÉTER

Kép

Mikor kezdtél el futni?

Gyerekkorom óta sportolok, sportos családból származom. Édesapám élsportoló volt, úgyhogy számomra természetes volt a sport szeretete. Több próbálkozás után (például úszás, vízilabda, téli sportok) a futás lett az első számú kedvenc! Ennek pedig már több, mint 10 éve…

Mik a legjobb eredményeid, amire leginkább büszke vagy?

Ide sokmindent irhatnék, de talán ha csak a közelmúltat említeném, akkor a maratonon elért 3:22:26-os időm amatőrként, a 2017 -ben első ízben megrendezett Ultra-Tisza tó (111km) páros győzelme nagyon meghatározó számomra. De nem hagyhatom ki a korinthosz.hu (81km) ultrafutóversenyt sem, amit egyéniben teljesítettem 8:22 perc alatt! De minden egyes kilométerre, amit beletettem a lábaimba, büszke vagyok. És arra, ha bárkit is tudok motiválni és segiteni, hogy az inaktivitás helyett a mozgást válassza.

Egy futóboltban is dolgozol, igazi szakértő vagy a felszerelés kiválasztásában. Mi a legjobb hiba, amit cipő vásárlásakor elkövetnek a futók?

Nagyon sok dolgot ki lehetne emelni, de sok esetben a futóbarátok és a neten talált "félinformációk" nehezítik meg a cipőválasztást. Véleményem szerint a legnagyobb probléma, hogy nem a szakembert kérdezik meg a választás előtt. Minden láb egyedi, és mindenkinek egyénre szabottan kell márkát és típust választani, ezt kellene jobban tudatosítani. Ebben próbálok én és kollegáim is a legjobb tudásunk szerint segíteni.

Kép

Mi a legjobb abban, hogy Frontrunner lehetsz?

Amióta futok, a kedvenc márkám az Asics, és megtiszteltetés, hogy képiselhetem hazai és nemzetközi szinten. Büszkeséggel tölt el része lenni egy olyan nemzetközi csapatnak ahol profik és amatőrök együtt futva motiválják és segítik a futókat az Asics égisze alatt.

Terepen vagy aszfalton futsz szívesebben?

Hosszú évekig az aszfalt volt a favorit. Most már inkább terepfutó szeretnék lenni. Nagyjából 1 évvel ezelőtt megcsapott a terepfutás és a természt közelisége, és a hangulat, amely minden évszakban más és új impulzusokkal tölt fel. Sok csodálatos hely van kishazánkban és azon kívül is, amit szeretnék futva felfedezni.

Melyik a kedvenc távod és miért?

Kifejezett kedvencem nincs, de a koromnál fogva a nagyon gyors, rövidebb távok nem az én világom. Ha számszerűsítenem kellene, a félmaratonnál hosszabb távokra szavazok. Ott tudom igazán jól érezni magam.

Mivel motiválod magad, amikor kicsit alábbhagy a lelkesedésed?

Előfordul minden futó életében, hogy kicsit kiég és elveszti a motivációt. Ennek áthidalására nincs fix recept. Én ilyenkor mindig a kitűzött célra próbálok koncentrálni, és elhinni azt, hogy a nehézségek leküzdése csak közelebb visz a céljaim eléréséhez.

Kép

Mik a jövő évi terveid?

A jövő évi versenynaptár inkább a terepversenyekről szól majd. Csak a 2 kedvenc aszfaltos versenyem marad, a Balaton Szupermaraton egyéni és a Korinthosz.hu egyéniben. De jöhet a Mátra trail, a Szentlászló trail (81km), a Piros 85, és még hasonló versenyeket nézek majd meg!

Mi a legeslegjobb dolog a futásban, ami miatt sosem hagynád abba?

A futás az életem része. Létforma. És újra és újra megtanít a nagy igazságra: Eltervezed-megdolgozol érte -eléred. És ez az élet más területeire is igaz. Minden perc, minden kilométer élmény, ami csak a tiéd.


A többi FrontRunnerről itt olvashatsz:

Tovább olvasok
Mutatjuk, miért puffadsz, és hogyan szabadulhatsz meg tőle

Ez történik a szervezetedben, ha futás után nagyobbnak érzed magad, mint előtte.

Viszlát, hasi zsír: 7 dolog, amit a szakértők szerint azonnal iktass be az életedbe

Edzel, amennyit csak tudsz, figyelsz az étrendedre, de a hasad még mindig nem olyan, amilyenre vágysz? Érdemes a követező dolgokat megfontolni!

A zellerlé lenne a legújabb szuperkaja?

Szinte minden hónapban feltűnik egy-egy olyan zöldség vagy gyümölcs, amit aztán szuperkajának kiáltanak ki. Most épp a zelleren van a sor. De vajon tényleg annyira hatásos csodaszer a zellerlé?

Na akkor most már csapjunk bele! - célok, versenyek 2019-ben

Ti milyen (verseny)célokat tűztetek ki az idei évre? Nekem úgy tűnik, egész komoly versenylistát sikerült összerakni, mutatom, mik lesznek!

Rakonczay Gábor: Ha nem futok, egyre idegesebb leszek, kapkodok, türelmetlen vagyok

44 nap és 4 órán át tartó folyamatos menetelés és összesen 950 km megtétele után 2019. január 7-én ért célba a magyar sportoló.

Az izmaid is hálásak lesznek: illóolajok, amik segítenek ellazulni

Télen lényegesen több időt töltünk a lakásban a szabad levegő helyett, így érdemes minél stresszmentesebbé, nyugtatóbbá varázsolni otthonunkat. A következő illóolajok ebben rengeteget segítenek!

3 tipp, amivel könnyedebbé teheted a Blue Mondayt

Az év harmadik hétfőjét a legnehezebb letudni, mutatjuk, hogyan teheted kellemesebbé.

A legfontosabb ok, amiért minden futónak rendszeresen kellene szaunáznia

Nem kérdés, hogy a téli időszakban esik a legjobban a szaunázás - de miért is fontos, hogy ha futsz, ezt rendszeresen beiktasd az életedbe? Máris eláruljuk!

Sípcsont fájdalom: amit majdnem minden futó megtapasztal

Sajnos a sípcsont fájdalma egy nagyon gyakori sérülés futókörökben.

Eljött a te időd, ha imádsz futni, de a jó whiskyt sem veted meg

Nyilván Skóciában rendezik az itallal megspékelt viadalt.

Így ápold az arcodat futóként, hogy a bőröd is jó formában legyen

Bár sportolás közben a keringés felpörgetésének köszönhetően számos tápanyag gyorsabban jut el a szervezethez, a méreganyagok pedig könnyebben távozhatnak, edzés közben a bőröd nem csak pozitív hatásoknak van kitéve.

Triatlon-kisokos: hogyan vágj bele?

Ha már nem elégít ki a futás, és szeretnéd változatosabbá tenni az edzéseket és versenyeket, talán neked való a triatlon. De mit kell tudnod, mielőtt belevetnéd magad?

Miért ne futhatnának ugyanakkora távot minden terepversenyen a nők is, mint a férfiak?

A Run Equal kampány élharcosai a nemek közti egyenlőségért küzdenek.

Brigid Pickett, a fanatikus futómami: nem semmi, amit pocakosan végigcsinált!

Ha azt hiszed, hogy a babavárás alatt tilos a futás, akkor nagyon tévedsz: Brigid Pickett szinte a szülésig futott - és végig szuper formában volt!

Na de miért éppen 42.195 méter a maratoni táv?

A 42. kilométer utáni maradék kínzás, dicsőség és történelem is egyben.

Winter Camp a Mátrában, avagy egy teljes hétvége a futás jegyében

Hetek óta vártam ezt a hétvégét. Jók szoktak lenni ezek a futótáborok, a Mátra pedig klassz hely ahhoz, hogy a meredek ösvényeken jól kicsináljam magam néhány nap alatt.

5 tipp, amivel elérheted a runner's high-t

Flow-élményt nem mindig tapasztalunk, de tehetünk azért, hogy gyakoribb legyen.

Szakértőink
Kérdezz szakértőinktől!

Mindegy, hogy edzéssel, táplálkozással, fogyással, futóruházattal, cipőkkel kapcsolatban vagy bizonytalan, a legprofibb szakemberek készen állnak, hogy megválaszolják a kérdéseidet, és segítsenek neked jobb futóvá és sportolóvá válni!

Csanya

terepfutásfutás

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Kérdezek tőle

Darabos Balázs

futáskiegészítő edzéscore edzés

Darabos Balázs vagyok, testnevelő tanár, atlétika- és erőnléti edző. A modern sport világában egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy egy edző minél több oldalról képes legyen megtámogatni a fejlődési lehetőségeket. A fizikális felkészültség, a terhelés helyes adagolása, a fejlesztésre szánt gyakorlatok kiválasztása és minősége, valamint az előrelépés ellenőrzése egyaránt fontos és elengedhetetlen feladat. Erőnléti edzőként folyamatosan követem a legújabb edzésmódszereket, az edzéselmélet változásait. Fontosnak tartom, hogy mindig új inger érje a versenyzőimet, ezáltal a fizikális felkészítés nehézségeit is próbálom áthidalni a legújabb eszközök és lehetőségek által. Hiszem, hogy egyénre lebontva, az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva kell igazítani a fizikális felkészítési tervet, mely sportáganként változik, ezért fontos a sportági mozgásforma helyes és pontos biomechanikai és anatómiai ismerete. Munkám során mindig elsődleges szempont volt a prevenció, a megelőzés és a folyamatos fejlődés. Az Adidas Runners csapatában ezen elvek alapján próbáljuk a sport felé irányítani az embereket, illetve kialakítani bennük azt az igényszintet, hogy mindig szakképzett és minőségi folyamatok részesei lehessenek!

Kérdezek tőle

Frányó Eszter

táplálkozássporttáplálkozásétrenddiéta

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Kérdezek tőle

Fülöp Tibor

futáspulzuskontrollteljesítménydiagnosztikakerékpárhegymászás

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A hazai edzőképzésben több mint 15 éve jelen vagyok szaktárgyi oktatóként. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Kérdezek tőle

Gadányi Bálint

maratonmaratoni felkészülésfutás

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Kérdezek tőle

Janota Zoltán 'Johnny'

triatlonTRXspinningtáplálék-kiegészítők

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kérdezek tőle

Kiss Áron

futáskiegészítő edzéscore edzés

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kérdezek tőle

Kis-Soós Zsanett

futásfutótechnikafutás várandósság alatt

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle

Liebscher László

regenerációpulzusvarianciaéletmódalváswearables

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Kérdezek tőle

Lőrincz Olivér

ultrafutásterepfutásfutáskerékpár

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Kérdezek tőle

Lubics Szilvia

futásultrafutásmotiváció

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

Kérdezek tőle

MacPherson Éva

táplálkozásinzulinrezisztenciatermészetgyógyászatétrend

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Kérdezek tőle

Markocsán Sándor

futásmaratonversenyzés

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Kérdezek tőle

Pulay Szilvi

személyi edzéscore edzéskiegészítő edzésaerobik

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Kérdezek tőle

Rajnay Kata

gyógytornászkinesio tapemanuálterápia

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Kérdezek tőle

Sipos Fanni

Futásfutómozgásfutótechnikakezdő futók

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában.

Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet.

Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet.  Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Kérdezek tőle

Szántó Nelli

személyi edzéstriatlonfutásamatőr futás

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Kérdezek tőle

Szilágyi Tibi

futásterepfutásultrafutás

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Kérdezek tőle

Vajda Zsuzsa

futásfutótechnika

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Kérdezek tőle

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Tedd meg velünk az első lépést a legújabb célod felé!

Csak 3585 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem