Ismerd meg az ASICS FrontRunnereket – 3. rész: amikor a vasakarat megtestesül, avagy Nóri és Zsolti

Ismerd meg az ASICS FrontRunnereket – 3. rész: amikor a vasakarat megtestesül, avagy Nóri és Zsolti
A cikk támogatója az asics

Két olyan futó mutatkozik most be, akiknek ez nem szimplán egy sport, hanem lételemük, és a lelki töltés talán fontosabb is számukra, mint, amit fizikailag kapnak a futástól. Az eredményeik pedig egészen elképesztőek: íme Szabó Nóri és Koszár Zsolti!

Az ASICS FrontRunner projekt 2010-ben indult el azzal a céllal, hogy világszerte támogassák az ambiciózus futókat és egy különleges közösséget építsenek.

Nálunk, Magyarországon idén alakult meg a csapat és 8 szenvedélyes futót tart össze. Ők nem olimpikonok, hanem dolgozó emberek, akik a sűrű mindennapokban is képesek kihozni magukból a maximumot és lenyűgöző eredményeket érnek el. A céljuk, hogy minél több emberhez eljuttassák a futás szeretetét, legyél akár teljesen kezdő. Most induló porté sorozatunkban megismerheted őket: mindannyian mások, máshogyan kezdtek el futni, más a motivációjuk és a céljaik.


SZABÓ NÓRI:

Kép

A teljesítményeden mindenki ámul, és szinte hihetetlen, hogy mindezt edző nélkül, saját magad hozod össze. Mindig ennyire tehetséges voltál a sportban? Vagy ez egy új szerelem?

Számomra is hihetetlen, hogy képes vagyok mostanában egész jó időket futni pl. félmaratonon. De magam sem tudom, hogy csinálom, én csak futok, nem nézem a tempót, nincs taktikám, pl. gyorsabb kezdés, aztán lassulás vagy fordítva. Szerintem annyi a “titok”, hogy óriási akaraterőm van - úgy gondolom, minden fejben dől el. Mielőtt elkezdtem futni, karatéztam, illetve táncoltam, szóval semmi olyasmit, aminek a futáshoz vagy az atlétikához köze lenne.

Hogy találtál rá kifejezetten a futásra? Miért pont ez ragadott magával?

2011 nyarán a legjobb barátnőmet elkísértem futni, és megtetszett. Ekkor még cigarettáztam (kb. 8 éve) és 15 kilóval voltam nehezebb. Észrevettem, hogy a ruháim kezdenek leesni rólam, és ez megtetszett. Tudom, hogy sokan ezért kezdik el a futást, mert fogyni szeretnének - hát ez nálam sem volt másképp. De ez egy kis idő után átalakult a futás szeretetévé és azóta is tart, bár kényszernek sosem éreztem.

Annyi szuper eredményed van, hogy felsorolni is nehéz, de melyikre vagy a legeslegbüszkébb?

Nagyon nehéz kérdés. Mindegyikre büszke vagyok valamiért, nem tudnék egyet választani. De talán a legfrissebb, a frankfurti maratonon elért 2:50:26-os célidős eredményemre. Ezzel 34. lettem 2373 nő között. Felülmúltam a kitűzött célomat, és még magam sem hiszem el, hogy ilyen jól sikerült, pedig 3 km-nél egy hatalmasat estem. De lehet, hogy akkor nem sikerült volna ilyen jól...

Kép

Van kedvenc távod és útvonalad?

Azt hiszem, a félmaratonok jól mennek! De bármilyen távról is legyen szó, én a futást jobban szeretem, mint azt, hogy hány kilométert tettem meg. Budapesten, a Városligetben futok minden nap, vannak “bejáratott” útvonalaim, sosem unom meg, hiszen gyönyörű környezetben futhatok (még akkor is, ha sötét van, hiszen szépen ki van világítva minden) és mindig van opció letérni egy-egy útvonalról.

Egyértelműen látszik, hogy nem külső, hanem belső nyomásra futsz - de volt olyan valaha, amikor abba akartad hagyni valamiért?

A futás annyira a mindennapjaim részévé vált, hogy nélküle nem tudnám már elképzelni az életemet. Persze vannak napok, amikor “szögre akasztom a futócipőt”, de valójában ekkor sem pihenek, mert más sportot is űzök mellette, bár egyik sem adja azt az érzést, amit a futás. Rám aztán nem mondhatja senki, hogy lusta vagyok!

Mi a legjobb dolog, amit a futásnak köszönhetsz?

Annyi mindent ad ez a sport, nemcsak testileg tesz jót, de a lelkemre is pozitívan hat. Arról nem is beszélve, hogy mennyi élménnyel és baráttal lettem már gazdagabb általa. A futás teljesen megváltoztatta az életemet: egyik napról a másikra letettem a cigarettát, ezzel együtt elkezdtem egészségesen étkezni, nem bulizni járok, hanem futóklubokba, közösségi futásokra, sporteseményekre, futóversenyekre. Mondhatni fanatikus lettem, de azt hiszem, ez nem egy rossz fanatizmus… Hogy mi mindent köszönhetek a futásnak, azt nehéz lenne felsorolni, és nem szeretném, ha sablonosnak tűnne, de ha egy-egy területet kiemelhetek, akkor a személyiségemre nézve például pozitívum, hogy sokkal türelmesebb, kitartóbb vagyok. Szebbnél szebb helyekre jutottam el (legyen az egy erdő, hegy, de akár egy kis város). Rengeteg országot bejártam - az idei kihívásom az, hogy 12 hónap alatt 12 országban mindenhol futok egy félmaratont -, ezáltal rengeteg élménnyel gazdagodtam, sok-sok új embert ismertem meg, és minden verseny alkalmával saját magamhoz is közelebb kerültem. Hogyan? A verseny közben a fejemben vívott harcokban kellett legyőznöm saját magamat, ami bevallom, sokszor nem volt könnyű és most sem az. Számtalan ismerőst “nyertem”, szövődtek igaz barátságok is. Nem utolsósorban megváltam a világ egyik legrosszabb szokásától, és leraktam a cigit. Folytathatnám a sort, de valójában az a lényeg, hogy a futásnak CSAK köszönhetek, mert mindig ad valamit: valami jót.

Kép

Félmaratonban vagy igazán erős, de az UB-t is sorozatban nyered meg párosban: azaz gyors és kitartó is vagy egyszerre, van valami taktikád, tipped arra, ahogyan ezt a két tulajdonságot fejleszted?

Egyéni versenyzőként és csapatban (az UB esetében párban) futni teljesen más. Az utóbbi során nemcsak te vagy, hanem ott van a társad, aki számít rád, aki vár a váltóponton, aki megbízik benned, akivel ketten vagytok egy egység. Ott nincs ‘én’, ott csak a ‘mi’ létezik. Az, hogy gyors vagyok, pont a másik tulajdonságomnak köszönhető, hogy kitartó vagyok. Lerágott csont, de igaz: minden fejben dől el. Ha nagyon, de nagyon akarod, meg tudod csinálni azt a (reális) célt, amit kitűztél magadnak. Nyilván nem indulok el úgy pl. félmaratoni versenyen, hogy “Na Nóri, most meglesz az a 80 perc!” Tudom, hogy nem vagyok azon a szinten, bármennyire is akarom, de ha kitűzöm magam elé, hogy 90 percen belül beérjek, az már sokkal reálisabb, főleg, hogy tudom, hogy menne az gyorsabban is. Mégis, nekem valamiért a mai napig mindig az a célom, hogy 90 percen belül beérjek és akkor már boldog leszek. Ha pedig nem úgy sikerül, nem esem kétségbe, hiszen bármi megtörténhet futás közben, vagy lehet az útvonalban 3-4 nagyobb emelkedő is és természetesen nincsen két ugyanolyan verseny, nincsen mindig nekünk kedvező időjárás, vagy ugyanolyan erőnlét. Ha pedig pont az ellenkezője történik, akkor nagyon boldog vagyok!

Mi változott, amióta FrontRunner vagy?

ASICS FrontRunnernek lenni, az egyik legjobb dolog, ami történt velem. Emlékszem, amikor megtudtam, hogy bekerültem a 8 fős csapatba, el sem hittem, hogy pont engem választottak a 906 magyarországi jelentkező közül. Ez volt minden álmom, hogy bekerülhessek egy olyan csapatba, ahol olyan emberek vannak, akiknek szintén lételemük a futás, és mindezt egy világhírű márka nagyköveteként hirdethetjük, terjeszthetjük a nagyvilágban. A stockholmi maratonon nem indultam volna és a frankfurti maratonon sem valószínű, hogy futottam volna, ha nem vagyok FrontRunner. Így többek között az eddigi 2 maratonomat is ennek köszönhetem. Volt szerencsém részt venni a júniusi nemzetközi FrontRunner találkozón is Németországban, ahol találkozhattam a többi klubtársammal, akiket korábban csak az instagramról ismertem. Sok üzenetet kapok azóta, például, hogy hogyan készülök fel egy-egy versenyre, hol szoktam futni, vagy melyik futócipőt ajánlom. Örülök, ha motivációt jelentek bárki számára, hiszen én is csak egy hétköznapi ember vagyok, aki napi 8 órás munkaidőben dolgozik és szabadidejében futócipőt húz...

Mik a terveid a futásra nézve jövőre és hosszabb távon akár?

Nos, a jövő évi terveim még alakulóban vannak, de a koncepciót már kitaláltam. Idén a 12 ország, 12 hónap, 12 félmaraton volt a ”küldetésem”, jövőre egy picit távolabbi céljaim vannak, mind földrajzilag, mind a versenytávokat illetően. Egy biztos: a bostoni maratonra kvalifikáltam magam szeptemberben, így biztosan ott leszek április 16-án! A londoni maratonra is megvolt a helyem, de azt sajnos vissza kellett mondanom - bár lett helyette más, de ez egyelőre maradjon az én titkom....

Kép

MOST PEDIG JÖJJÖN KOSZÁR ZSOLTI:

Kép

Mi volt az első találkozásod a futással, azaz mióta futsz és hogyan kezdted?

Erre nehezen tudok egyértelmű választ adni, nem voltam túl jó gyerek. 10-12 éves koromban néhányszor jól jött, hogy az átlagnál gyorsabb és kitartóbb voltam, szerettem menekülni. Komolyabban, viszonylag későn 16-17 éves koromban kezdtem el edzeni. Bátyámat és engem, édesapám már gyerekkoromban, édesanyám pedig 16 éves koromban hagytak el. Ekkor volt az igazi találkozásom a futással. Őszintén megmondva valahova „menekülnöm” kellett és a futásban találtam meg önmagam. Ezen felül, az eredmények is azt igazolták, hogy némi tehetségem is van hozzá.

Próbálkoztál-e más sportokkal, és ha igen, miért mégis a futás mellett kötöttél ki?

Gyerekkoromban fociztam, ott is előnyömre vált a gyorsaság és a küzdőképesség. Az életemben történt traumák egyértelműen az egyéni sport felé tereltek. Nehezen tudom ezt pontosan megmagyarázni. Döntésemet azonban a mai napig nem bánom!

Ha egy-két szóban kellene meghatározni: mit ad neked ez a sport?

A futásnak köszönhetem az életemet. Nem tudom, - ha nincs - mennyire tudtam volna túlélni „azokat” az éveket. Mindemellett rengeteg sikert és örömet hozott az életembe, megtanultam győzni, bízni magamban.

Kép

Mi a legnagyobb kihívás benne?

Győzelem orientált futó vagyok. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden versenyen csak az a pozitív számomra, ha az első helyen futok be. Egy embernek saját magát legyőzni a legnehezebb, szerintem ez a kihívás benne. Az izgalom pedig az, hogy sokszor táncol az ember késélen, egy versenyen. Szinte megjósolhatatlan, hogy aznap melyik irányba fog leesni.

Voltál már úgy, hogy magad is rádöbbentél, hogy "túltoltad", mert annyira elkapott a gépszíj, hogy túlzásba vitted az edzéseket?

Nagyon nehéz megtalálni azt a határt, ami még belefér. Főleg, hogy az utóbbi 2 év elég kemény időszak az életemben. Harmadéves gépészmérnök hallgató vagyok Szombathelyen. Párhuzamosan gyári gyakorlatokon is részt veszek, továbbá napi 2 órát utazok. Nagyon komoly időbeosztást igényel, hogy a heti 7-10 edzés beleférjen. Reggel 5-kor illetve 20 óra után tudok edzeni, ami messze nem ideális komoly eredmény eléréséhez. Igaz pulzuskontrollal jól meg tudom határozni az állapotomat, de sajnos így is előfordult, hogy túledzettem. Ezt a kockázatot azonban vállalni kell, ha győzni akarok!

És olyan volt, hogy motiválatlannak érezted magad és hosszabb ideig nem futottál?

Igen, volt olyan, hogy nem úgy jött ki a lépés és mivel érzelem vezérelt ember vagyok ez oly annyira megviselt, hogy félretettem a futócipőmet hetekre. Aztán természetesen rádöbbentem, hogy a pályán van a helyem, és azoknak, akik szurkolnak és hisznek bennem, nem okozhatok csalódást.

Kép

Melyik a kedvenc versenyed azok közül, amiken már indultál, és miért?

Sok országban versenyeztem, de a legjobban természetesen a hazai versenyeket szeretem. Egyet sem tudok kiemelni, mert a legtöbb pozitív- élményeket, érzéseket ébreszt bennem.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Mérföldkő volt az életemben, amikor Országos Bajnokságot nyertem. Két Vivicitta győzelmem (2015, 2017) fontos, illetve hét országban sikerült félmaratoni versenyt nyernem, többnyire afrikai atléták előtt. Ha időeredményeim közül kellene választanom, akkor a 29:37-es 10 km-t emelném ki. Mindezt vas megyeiként, kis városomat, Szentgotthárdot képviselve.

Mi a legjobb abban, hogy FrontRunner lehetsz?

FrontRunnerként azoknak az embereknek szeretnék példát mutatni, akik nagyon nehéz helyzetbe kerülnek életükben, és nem tudják merre induljanak. Nekik üzenem, hogy ha már senkiben sem bízhatnak, akkor húzzanak futócipőt és minden nap győztesek lesznek!


A FronRunnerekkel készült korábbi interjúkat itt olvashatod:

Tovább olvasok
Körbe-körbe karikába - Szasza futott 2 órát a Sixárdon

Időnként bevállalok olyan versenyt is, amit sem előtte, sem pedig utána nem értek. Ilyen volt a Sixard 6 órás országos bajnokság 2 órás betétfutama.

“Célom, hogy a végtaghiányos gyerekek is elhiggyék, bármire képesek” - interjú Lévay Petra paratriatlonistával

Lévay Petra végtaghiánnyal született, a sport pedig mindig fontos szerepet játszott az életében, és legutóbb második helyezést ért el a paratriatlonosok ausztráliai világkupa versenyén. Erről és a további céljairól kérdeztük.

5 dolog, amit nem tudtál az omega-3 zsírsavakról

Ha egészségesen szeretnénk élni és meg akarjuk előzni a kardiovaszkuláris megbetegedéseket, fontos, hogy fogyasszuk. Ez mindenkiben rögzült az elmúlt években, de mit lehet még tudni az omega-3 zsírsavakról?

Ha versenyre készülök, egyáltalán nem ihatok alkoholt?

Nem ajánlott, de ez persze attól is függ, milyen célokat tűzöl ki magad elé.

Ez az 5 legegészségesebb magféle, amikből minden nap enned kéne

Napi egy marék magféleséggel csodát tehetsz az egészségeddel - most mutatjuk is, melyik közülük az az 5, ami a legtöbb fontos vitamint tartalmazza!

Kezdő szinttől a félmaratonig: helló, Barcelona!

Olvasónk, Erzsébet megosztotta velónk történetét, háta mások számára hasznos lehet az útja a félmaratonig!

Baji Balázs: Erősebben, motiváltabban és elszántabban fogok visszatérni

A világbajnoki bronzérmes gátfutót nemrég edzésén érte szerencsétlen baleset.

Vak futó írt történelmet a NYC félmaratonon

Thomas Panek három kutya segítségével teljesítette a távot.

Fussanak a gyerekek is!

Az apró gyerekek megállíthatatlanok és fáradhatatlanok. Az első lépéseik után a futás válik az alapvető helyváltoztatási formájukká. Sokat tehetünk azért, hogy ne nőjék ki túl hamar ezt az adottságot, és később is örömüket leljék a futásban.

A hölgyeknél a világcsúcstartó, a férfiaknál a 23 éves kenyai nyerte a NYC félmaratont

Joyciline Jepkosgei és Belay Tilahun vihették haza a 20-20 ezer dolláros fődíjat.

Mindful futás: ez lesz a kulcs, ha növelnéd a teljesítményedet!

Évek óta egyre népszerűbb a mindful futás, és már az is kiderült, hogy valóban látványos eredményeket lehet vele elérni. Te is kipróbálnád? Hidd el, nem is olyan bonyolult!

Téged is kikészít, ha puffadsz futás közben? 10 tipp, amivel örökre megszabadulhatsz tőle!

Ha van idegesítő dolog edzés közben, az a puffadás: nem csak kényelmetlet, de úgy érzi tőle magát az ember, mint egy Michelin baba. Persze nem kell megtanulnod ezzel együtt élni, mert van rá megoldás, nem is egy!

Kezdők, figyelem! Ekkortól lesz végre könnyebb a futás!

Itt a tavasz, így végre eldöntötted, hogy futással szeretnél kicsit formába lendülni a bikiniszezonra, és leadni a télen felszaladt pluszkilókat? Viszont már előre rettegsz a futóedzésektől?

Nyaralás alatt sem kell kijönnöd az edzésből

A vakációnak nem kell egyet jelentenie a féktelen zaba maratonokkal és lustulással.

Hogy fér meg egymás mellett a crossfit és a futás?

Ha gyorsulni szeretnél, belefér, hogy mellette crossfitezz?

Übermenő futóközpontot nyit az adidas Runners Budapest - eláruljuk, hol!

A város szívében megnyíló közösségi térben – a nemzetközi központokhoz hasonlóan – szakértők segítik majd a futni vágyókat a számukra legmegfelelőbb mozgásforma, táplálkozásmód és rehabilitáció kialakításában.

Hány fekvőt tudsz lenyomni? A szám mindent elárul arról, milyen formában vagy!

Most őszintén, mennyi fekvőtámaszt tudsz lenyomni? Szoktad egyáltalán ezt a gyakorlatot végezni? Láss neki pár szabályos gyakorlatnak, mi pedig elmondjuk, mit árul el rólad, az, hogy megy a dolog!

Szakértőink
Kérdezz szakértőinktől!

Mindegy, hogy edzéssel, táplálkozással, fogyással, futóruházattal, cipőkkel kapcsolatban vagy bizonytalan, a legprofibb szakemberek készen állnak, hogy megválaszolják a kérdéseidet, és segítsenek neked jobb futóvá és sportolóvá válni!

Csanya

terepfutásfutás

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Kérdezek tőle

Darabos Balázs

futáskiegészítő edzéscore edzés

Darabos Balázs vagyok, testnevelő tanár, atlétika- és erőnléti edző. A modern sport világában egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy egy edző minél több oldalról képes legyen megtámogatni a fejlődési lehetőségeket. A fizikális felkészültség, a terhelés helyes adagolása, a fejlesztésre szánt gyakorlatok kiválasztása és minősége, valamint az előrelépés ellenőrzése egyaránt fontos és elengedhetetlen feladat. Erőnléti edzőként folyamatosan követem a legújabb edzésmódszereket, az edzéselmélet változásait. Fontosnak tartom, hogy mindig új inger érje a versenyzőimet, ezáltal a fizikális felkészítés nehézségeit is próbálom áthidalni a legújabb eszközök és lehetőségek által. Hiszem, hogy egyénre lebontva, az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva kell igazítani a fizikális felkészítési tervet, mely sportáganként változik, ezért fontos a sportági mozgásforma helyes és pontos biomechanikai és anatómiai ismerete. Munkám során mindig elsődleges szempont volt a prevenció, a megelőzés és a folyamatos fejlődés. Az Adidas Runners csapatában ezen elvek alapján próbáljuk a sport felé irányítani az embereket, illetve kialakítani bennük azt az igényszintet, hogy mindig szakképzett és minőségi folyamatok részesei lehessenek!

Kérdezek tőle

Frányó Eszter

táplálkozássporttáplálkozásétrenddiéta

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Kérdezek tőle

Fülöp Tibor

futáspulzuskontrollteljesítménydiagnosztikakerékpárhegymászás

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A hazai edzőképzésben több mint 15 éve jelen vagyok szaktárgyi oktatóként. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Kérdezek tőle

Gadányi Bálint

maratonmaratoni felkészülésfutás

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Kérdezek tőle

Garas Attila

triatlonfutás

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Kérdezek tőle

Janota Zoltán 'Johnny'

triatlonTRXspinningtáplálék-kiegészítők

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kérdezek tőle

Kiss Áron

futáskiegészítő edzéscore edzés

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kérdezek tőle

Kis-Soós Zsanett

futásfutótechnikafutás várandósság alatt

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle

Liebscher László

regenerációpulzusvarianciaéletmódalváswearables

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Kérdezek tőle

Lőrincz Olivér

ultrafutásterepfutásfutáskerékpár

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Kérdezek tőle

Lubics Szilvia

futásultrafutásmotiváció

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

Kérdezek tőle

MacPherson Éva

táplálkozásinzulinrezisztenciatermészetgyógyászatétrend

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Kérdezek tőle

Markocsán Sándor

futásmaratonversenyzés

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Kérdezek tőle

Pulay Szilvi

személyi edzéscore edzéskiegészítő edzésaerobik

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Kérdezek tőle

Rajnay Kata

gyógytornászkinesio tapemanuálterápia

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Kérdezek tőle

Sipos Fanni

Futásfutómozgásfutótechnikakezdő futók

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Kérdezek tőle

Szántó Nelli

személyi edzéstriatlonfutásamatőr futás

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Kérdezek tőle

Szilágyi Tibi

futásterepfutásultrafutás

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Kérdezek tőle

Vajda Zsuzsa

futásfutótechnika

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Kérdezek tőle

Zsirai Eszter

erőnléti edzésstretchinggyerek tornaakadályfutás

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Kérdezek tőle

Zsirai Milán

erőnléti edzésszemélyi edzésfutótechnikatriatlon

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Kérdezek tőle

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Tedd meg velünk az első lépést a legújabb célod felé!

Csak 3585 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem