arcfelismerő,maraton

Arcfelismerővel szűrik ki a csalókat a kínai maratonokon

Forrás: hzim.org/ Hangcsou Maraton hivalatos oldala
A jövőt most éljük - olyannyira, hogy Kínában már esélytelen rajtszámot cserélnie az indulóknak, mivel arcfelismerővel szűrik ki a csalókat.

Idén a Hangcsou Nemzetközi Maraton résztvevői a saját bőrükön tapasztalhatják meg, milyen is a futurisztikus arcfelismerő, amivel az indulókat azonosítják majd. A szervezők ugyanis a modern technológiát hívták segítségül arra, hogy megakadályozzák a rajtszámcserét.

Az Alibaba Group, egy kínai e-kereskedelemmel foglalkozó cég kezeli majd a szoftvert, amit már több ízben ki is próbáltak. Yang Yong, a projekt vezetője pedig elmondta, hogy a Pekingi Félmaraton után már a maratonok indulói is használhatják a különleges újítást, amivel pillanatok alatt ki lehet szűrni azokat, akik át szeretnék verni a szervezőket egy jobb eredmény reményében. Sok futó ugyanis úgy próbál meg trükközni, hogy egy jobb sporttársával cserél rajtszámot, mivel félnek attól, hogy nem lesz elég jó az idejük.

A Hangcsou Maraton egyébként az egyik legfontosabb kínai verseny, tavaly pedig megkapta a legkarakteresebb tömegsport-rendezvénynek járó címet is, emellett a világ 10 legszebb maratonja közé is beválasztották.

Kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből! Neked egyébként mi a véleményed? Szavazz!

Itthon is be kellene vezetni az arcfelismerők használatát a versenyeken?
Igen
Nem

Olvasnál még a témában?