Borítókép: Amit a nyújtásról feltétlenül tudnod kell

Amit a nyújtásról feltétlenül tudnod kell

Tudjuk, hogy a futók nagy százaléka annak ellenére hagyja ki a nyújtást, hogy tudja, ezzel rosszat tesz. Arról már rég letettünk, hogy azt mondjuk, szokj rá, inkább csak eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat róla, hogy ha mégis rászánnád magad...

1) Nyújtani a futás előtt nem ajánlott, csakis utána, legalább 10 percet érdemes ráfordítani, ha szeretnéd elkerülni a későbbi sérüléseket.



2) Természetesen a lábadat a legfontosabb nyújtani, az izmok közül a vádlidat és a combhajlítót. De az a legjobb, ha combfeszítőt, és a fenekedet is megnyújtod. Ha belejössz, akkor viszont már a felsőtestedet se hagyd ki.



3) Ha van lehetőséged rá, nyújtás után használj hengert is pár percig. Csak csúszkálj rajta úgy, hogy a vádlidat és combodat megmasszírozd. Ez nagyon jót tesz a szöveteknek és a a vérkeringésnek, így a regeneráció jelentősen felgyorsul.



4) Nyújtani nem csak az edzés után ajánlott, de akár önállóan, esténként 20 percig a TV előtt. Ez frissebben tartja az izmaidat és az ízületeidet, és meglátod, hosszú távon ez jó hatással lesz a teljesítményedre.