Borítókép: Mindössze 4 elemből áll az Ultraboost 19

Mindössze 4 elemből áll az Ultraboost 19

Az Adidas tervezői a korábbi 17-ről drasztikusan csökkentették a legújabb cipő alkotóelemeit.

Egy korábbi bokasérülés miatt speciális futócipőt kell használnom, ami egy kicsit masszívabb és nehezebb a versenytársainál. Éppen ezért volt óriási a kontraszt, mikor lefutottam az első 10K-mat a tavaly megjelent Solarboostban. Már ennél a cipőnél is elővette a nehéztüzérséget az Adidas, most azonban még tovább emelték a tétet az Ultraboost 19-cel.

A tervezők több ezer futó visszajelzése alapján alkották meg az Ultraboost 19-et, a kényelem és a maximális energiavisszaadás mellett, a cipő reszponzívitása is kiemelt figyelmet kapott. 2015-ben jött ki a 17 részből álló Ultraboost, az ezt követő három évben jutottak el a tervezők az új modell végleges verziójáig, ami mindössze négy alkotóelemből áll.

A futás folyamatosan változik, ezért a futócipők piacán nem állhatunk meg egy pillanatra sem: az Adidas-nál mindig arra törekszünk, hogy innovációinkkal arra bátorítsuk a futókat, hogy gondolkozzanak kreatívan, váljanak maguk is alkotókká, és nyissanak az újítások felé. Az Ultraboost 19 újrakódolja a városi futás fogalmát, az új modellben futóink maximális energiával és kellő magabiztossággal indulhatnak el az új kihívások felé
nyilatkozta Végső Péter, az Adidas brand marketing menedzsere.

Az Ultraboost 19 középtalprészében 20 százalékkal több BOOST található, mint az első modellében, így minden lépéssel gyorsabbak és hatékonyabbak lehetünk. A vadonatúj Torsion Spring technológiának köszönhetően a cipő segíti az energiavisszaadást, egyaránt javítva ezzel a futó sebességén és tempóján is. A tökéletes tartásért a 3D nyomtatott technológiával készült 3D Heel Frame saroktámasz felel, a zokniszerű Primeknit 360 felsőrész pedig tökéletesen körbeöleli a lábfejet.