Borítókép: A speciális étrendet követőkre is figyel a Lidl

A speciális étrendet követőkre is figyel a Lidl

Szem előtt tartva a megváltozott fogyasztói szokásokat és a vásárlók preferenciáit a Lidl Magyarország folyamatosan bővíti laktóz- és gluténmentes termékkínálatát, hogy az ételintoleranciával és ételallergiával élők is tudatosan és változatosan állíthassák össze étrendjüket.

A Lidl Magyarország törekvése, hogy a változó vásárlói igényeket magas szinten, a folyamatos megújulás figyelembevétele mellett szolgálja ki. A Lidl séfje, Széll Tamás receptjeit is felhasználva az áruházlánc most Galló Nórával, a Lidl dietetikus szakértőjének segítségével speciális étrendet állított össze, hiszen az áruházak polcain megtalálható, egyre bővülő laktóz- és gluténmentes élelmiszerekből bőséges, teljes értékű, ugyanakkor változatos étrend állítható össze a hét minden napjára. A Lidl honlapjáról letölthető napi öt étkezésből álló heti étrendek elkészítéséhez találhat tippeket az olvasó, mind a laktóz- mind pedig a gluténérzékenyeknek, vagy azoknak, akik mindkettő étrendet követik. A receptek elkészítéséhez részletes leírás, illetve kiszámolt energia és tápértékek is tartoznak, hogy mindenki könnyedén nyomon követhesse a napi kalóriabevitelét, és ha úgy látja jónak, akkor változtathasson az étkezések összetételén. Az étrendek elkészítéséhez a vásárlók minden felhasznált alapanyagot megtalálnak a Lidl kínálatában.

„Fontosnak tartjuk, hogy a megbízható és egyre bővülő laktóz- és gluténmentes termékkínálatunkkal a speciális táplálkozási igényt követők számára nyújtsunk segítséget.” – mondta el Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A Lidl mindig is kiemelt figyelmet fordít a vásárlói igények kielégítésére, követi a fogyasztói trendek megváltozását és az újításoknak megfelelően folyamatosan fejleszti termékkínálatát. Most az áruházlánc gluténmentes kínálatát bővít újabb termékekkel: így két új vekni, egy csokoládés gabonapehely, egy édes linzer teasütemény és egy sós teasütemény is helyet kaptak a polcokon, így az egyre bővülő speciális termékcsoportokból változatos és bőséges étrend állítható össze.

A Lidl dietetikusa olyan tippekkel is segíti a vásárlókat, hogy a mentes étrendekbe, hogyan illeszthetők be például az alternatív gabonákból - köles, hajdina, quinoa - vagy akár a kókuszból készült termékek, melyekről általánosságban elmondható, hogy alacsonyabb szénhidrát-, ugyanakkor magasabb rost-, fehérje- és zsírtartalommal rendelkeznek, és így megfelelnek a glutén- és a laktózmentesség kritériumainak is. Ezeknek a korszerű és rendkívül egészséges alapanyagoknak a segítségével a hagyományosabb ételek is könnyedén átalakíthatóak, így glutén- és laktózmentessé tehetők.

„Manapság a laktóz- és gluténmentesen étkezők számos termék közül válogathatnak a Lidl polcairól, legyen szó akár alapanyagról, félkész vagy kész termékekről, így számukra is biztosított a változatosság, sőt ha egy kis kényeztetésre vágynak, akkor sem kell lemondaniuk az édességekről, hiszen ezeknek is van már glutén- vagy laktózmentes változata.”- mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az étrendek erről az oldalról tölthetők le.