Borítókép: Apróságok, amikkel nagyban szabotálhatod a teljesítményedet a verseny előtti egy órában

Apróságok, amikkel nagyban szabotálhatod a teljesítményedet a verseny előtti egy órában

Forrás: getty images
Ne hagyd kárba veszni a sok időt és energiát, amit a felkészülésedbe fektettél!

Ha sikeresen végigcsináltad a felkészülésedet, már csak lépés választ el attól, hogy elérd a kitűzött célodat. A versenyt megelőző hetekben előfordulhat, hogy egyre jobban izgulsz, ami a rajt időpontjának közeledtével méginkább felerősödik. Ekkor pedig egy csomó hibát elkövethetsz, ha nem figyelsz oda. A következő ballépések elég gyakorinak számítanak, legyen szó bármilyen távról. Ha lehet, legközelebb ne kövesd el őket!

Új, addig ki nem próbált smoothie-t iszol, mert valaki azt mondta, annak köszönheti a sikerét. - Pedig ezzel maximum a wc-re fogsz szaladni.

Új futócipőben futsz. - Ez szuper módja annak, hogy új vízhólyagok díszítsék a lábaidat.

Gyorsan megnézed a közösségi oldalakon és az appokban, hogy melyik ismerősöd milyen időeredménnyel futotta azt a távot, amin te is indulsz. - Ez csak oda vezet, hogy lecsökken az önbizalmad.

Forrás: getty images

A gyorsabb csoporttal rajtolsz, mert úgy gondolod, így jobb lesz a tempód. - Egészen addig tényleg jobb lesz, amíg meg kell állnod, mert annyira kihajtottad magadat.

Előző este megnézed az időjárás-előrejelzést, de nem annak megfelelő cuccokat viszel a versenyre. - Vagy megfázol, vagy megsülsz.

A negatív gondolataidat szétkürtölöd mindenkinek és nem bízol magadban. - Ezzel csak azt éred el, hogy tényleg nem fogsz olyan jól teljesíteni a versenyen.

Itt további tippeket találsz a sikeres első versenyhez!