Borítókép: Az új kedvencünk, Jordon Hasay: Második maratonján döntött meg egy elképesztő rekordot

Az új kedvencünk, Jordon Hasay: Második maratonján döntött meg egy elképesztő rekordot

Forrás: Getty Images
Jordon Hasay Joan Benoit Samuelson 1985-ös rekordját döntötte meg.

Az amerikai maratonoknak nagy hagyománya van, ki ne szeretne egyszer kijutni a New York-i, bostoni vagy chicagói maratonra, ugye? A hétvégén rendezték meg a chicagóit, ahol egy 26 éves tehetség, Jordon Hasay hatalmasat futott, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül! 7 hónapja futotta az első maratonját Bostonban, ahol a 3. helyen végzett. Most pedig valami hasonló eredményben reménykedett, de álmában sem gondolta, hogy az amerikai nők között ő lesz az első, és egy ilyen időeredményt húz be!

Jordon 2:20:57 alatt futotta le, így ő lett a leggyorsabb amerikai nő, aki valaha célba ért ezen a versenyen. Még az olimpikon Joan Benoit Samuelson 1985-ös idejét is lenyomta. Aki egyébként a versenyen biztatta is Jordont. A futócsillag Turinesh Dibaba 2:18:30-gyel nyerte meg a versenyt, aki nagyon azon van, hogy Paula Radcliffe 2:15:25-ös idejét megfussa valamikor. Elképesztő időeredmények, ugye? A férfiak között egyébként Galen Rupp nyert 2:09:20-szal.


Mindenkinek szívből gratulálunk, neked pedig sok sikert és kitartást kívánunk, ha a hétvégén ezen vagy bármelyik másik távon próbálod ki magad!