Borítókép: Eső, köd, sár, nehéz hajnali gondolatok...egy remek futás előzményei

Eső, köd, sár, nehéz hajnali gondolatok...egy remek futás előzményei

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki az esős vasárnap hajnalon a betervezett futást elengedi. Gyakorlatilag egész éjszaka esett. Az eső kopogó hangjai szüntelenül azt mantrázzák a fülembe, hogy „maradj otthon”.

Reggel ugyan kivilágosodott, de rátelepedett az utcára a szemerkélő eső és a szürke köd keveréke. A reggeli kávé és mindenféle ügyes bajos dolgok után terveztem a futást. Aztán közbejött még ez az, például a reggeli készítés a családnak, de akkor már én is eszem valamit, aztán meg teli hassal csak nem megyek el futni, kicsit szusszanok, na akkor legyen még egy kávé, de után tényleg indulok. Nagyjából el is ment a délelőtt a szinte semmittevéssel.

Még mindig esik. Csak el kellene indulni. Melyik eső dzsekit vegyem fel? Melyik cipőt? Sapka az kell mindenképpen. Mindjárt dél. Na egy rövidre azért csak kimegyek bármi is lesz. Vizet vigyek? 1 órára minek, meg amúgy is esik. Biztos, ami biztos viszek, bármikor megszomjazhatok. Óra, pulzusmérőpánt, zsepi és persze esődzseki a derekamra. Akkor most már tényleg el kellene indulni.

Biztos nagy sár lesz. Csúszkálok, meg jól megázom. Sebaj, ha csak egy fél órát futok, az is valami. A víz meg nálam maradt. GPS jel van, pulzus pánt működik. Nehezek ezek az első lépések. Kicsit érzem a jobb hajlítóm, de határozottan jobb, mint tegnap. Lehet a tegnapi torna az oka? Na legyen csak egy kis könnyű futás, valami rövid. Átmozgatásra tök jó lesz a mai nap, de nem is esik annyira, szinte elállt. Ez a Mátyás-hegyi lépcső jó lesz, legalább gyalogolok is egy kicsit. Hát ezen most felfutottam belegyaloglás nélkül. Hmmm…

Most van a Vár a Hármas verseny, megnézem van-e valaki ismerős. Hopp előttem, van Rózsa. Szevasz, szia, futsz, ja, én is, jól mész, első vagy?, nem második, Zsófi?, nem Bogi, itt lesz a vége, jaja…blabla.

Itt vagyok a HHH tetején merre tovább, megnézem azt a régi zöld emelkedőt, jó rég jártam arra. Nincs is olyan nagy sár, az eső meg elállt, csak ez a köd. Nincsennek bogarak végre, utálom a nyarat a sok bogár miatt. Húú de jó hűvös van, mindig ez kellene. Kicsit párás, de ez a legjobb futóidő. Jó ez a cipő, sárban tök jól tapad, lejtőn sem nagyon csúszik. Jó meredek ez a zöld, ki fut itt fel? Végülis nem is volt olyan hosszú. Eddig 7 km 600 m szint, azért csak kellene valamit még futni. Pont itt van a gázvezeték, megnézem mennyire csúszik ilyenkor felfele. Nem vészes, persze bele kell gyalogolni, de jól esik most. Ha már itt vagyok a Virágos-nyeregnél, akkor csak vissza megyek a HHH tetejére. Hát ez is megvolt, hűűű már másfél órája futok. De elment az idő.

Mintha nekikezdett volna az eső. Ott van Pinyó, beértek a Vár a Hármas futói is mind. Kérek vizet, de szép a Hangár padlója. Jó lenne ilyen otthonra. Újlakira még átkocogok. Kezdek éhes lenni. Semmi kaját nem hoztam és már ebéd felé jár az idő. 2 órája futok 1000 m szint is volt. Egyre jobban esik. 16 km, na még az Árpád-kilátó aztán haza. Legyen inkább a Tábor-hegyen keresztül, úgy is erre jöttem. Éhes vagyok, jó lesz valamit enni. Majdnem lesz egy félmaraton, közel 2 óra 30 perc és 1200 m szint. Már érzem a lábaimat.

Legyen mindig ilyen jó idő. Legyen mindig ilyen jó a futás.