Borítókép: Maximális hidratálás: 4 szuper edzés utáni ital (ami nem víz)

Maximális hidratálás: 4 szuper edzés utáni ital (ami nem víz)

Forrás: Getty Images
Ha unod a vizet, nézz szét ezek között:
  1. Izomláz elleni koktél
    A meggylé egy rendkívül magas antioxidáns-tartalommal rendelkező ital, amivel felgyorsíthatod az izmok regenerációját, ezzel elkerülve a kínzó izomlázat is. Gyulladáscsökkentő hatása az ízületek számára is hasznos, ezért érdemes a hűtődben tartanod belőle, amiket a legnehezebb edzések után tudsz elfogyasztani!

  2. Relaxáló italozás
    Bár talán nem az az első gondolatod, hogy edzés után teát fogyassz, bizonyos célok mellett igenis hasznos lenne. A zöld és fekete tea ugyanis hatásosan serkenti a zsírégetést, és az izom-regenerációt! Arról nem is beszélve, hogy segít visszaállítani a testedet abba nyugodt állapotba, amiből a terhelés kimozdította.

  3. Természetes izó
    A kókuszvíz az egyik legjobb edzés utáni ital, hiszen magas elektrolit tartalommal rendelkezik. Így tehát egy tökéletes sportital, főként azoknak jó, akik nem szeretik a „mű” dolgokat.

  4. Egy jó happy hour
    Nem baj, ha egyszer-egyszer a haveri sörözgetés épp a futásod utánra esik, mert a sör a sportitalokhoz hasonlóan tartalmaz szénhidrátot és elektrolitokat. Kutatások mára bebizonyították, hogy nem leszel tőle dehidratált, és az izomfunkciót sem károsítja, persze ez csak abban az esetben igaz, ha nem hajnalig dajdajozol, és max. 1-2 korsóval gurítasz le!

Ha olvasnál még az edzés utáni regenerációról, íme néhány cikkünk a témában: