Borítókép: Fogyni szeretnél? Akkor válassz a vacsorához ezekből a borfajtákból!

Fogyni szeretnél? Akkor válassz a vacsorához ezekből a borfajtákból!

Forrás: getty images
Azt is eláruljuk, mennyi kalória van egy-egy pohár borban.

Mivel a borok üvegén nem található tápanyagtáblázat, nehéz megmondani, mennyire jó döntés meginni egy pohárkával, ha a fogyás a célod.

Aki szereti a bort, az azt is tudja, mennyire egészséges. Egyes kutatások szerint a moderált alkoholfogyasztás jót tesz a szívnek és megelőzheti a stroke-ot is. Azonban a túlzásba vitt ivászat az alakodnak már kevésbé tesz jót - és persze az egészségednek is árthat.

Tanya Zuckerbrot, dietetikus szerint azonban ha odafigyelsz az adagokra, nem jelent veszélyt a bor az alakodra sem. Másfél dl bor 80-120 kalóriát tartalmaz, attól függően, melyik fajtát választod. Ez pedig kevesebb, mint amennyi 30 gramm étcsokiban van.

Melyek a legjobb típusok diétázóknak? A fehérborok közül a chardonnay, rizling és a sauvignon blanc is 85 kalóriát, 2.6g szénhidrátot és 1 g cukrot tartalmaz adagonként. Azonban ügyelj arra, hogy ne édes desszertborokat fogyassz, ezekben jóval több a cukor és a szénhidrát is!

A vörösborok közül a merlot és a pinot noir a legjobb választás, na meg a rozékkal sem lőhetsz mellé. Ezekben kevesebb, mint 3 g cukor és 88 kalória van adagonként.

A többi alkoholos ital közül tehát az egyik legjobb a bor, ha a fogyás szempontjából vizsgáljuk őket. Arra viszont figyelj, hogy ne vidd túlzásba!

Néhány hasznos tipp, ha a házikedvenceddel együtt diétáznál: