Borítókép: Mit tehetsz, ha a futópartnered kicsit lassabb, mint te?

Mit tehetsz, ha a futópartnered kicsit lassabb, mint te?

Kevés, de mégis imádod? Lemondj róla vagy mégse? Szakértőnket kérdeztünk.

Kedves Zsanett!
Az utóbbi időben nagyon sokat futok egy kedves barátnőmmel, aki a legrégebbi futópartnerem is egyben. Régebben egy tempóban mentünk, de én már gyorsabb lettem, és nem tudom, nem vet-e vissza a vele való futás a fejlődésben. Azt olvastam, hogy a lassú futás is hasznos, de hetente hány alkalommal? Ez így van?

Szia!

Semmiféleképpen sem vet vissza a fejlődésben a barátnőddel való futás. Nyugodtan megtarthatjátok azt a jó szokásotokat, hogy továbbra is együtt futtok, hiszen a egy jó futópartner kincset ér :) Illetve a lassú futás ugyancsak nagyon hasznos, amennyiben jelen van az edzéstervben a megfelelő terhelés is. Az lenne a legideálisabb, amennyiben ezeket a közös futásokat regeneráló jelleggel hajtanád végre. Mindez azt jelenti, hogy érdemes lenne az ilyen könnyű, felrázó futások mellé egy-egy tempósabb futást, iramjátékos edzést is beillesztened. Így a terhelés-pihenés megfelelő egyensúlyba kerülne, ami a további fejlődés alapját képezheti. Heti egy erősebb edzés mellett akár többször is futhattok együtt, az fizikailag és pszichésen is a javadra válhat.

Üdv: Zsanett

Te is kérdeznél Zsanettől? Itt megteheted! Ha más témában szeretnél választ kapni, nézd meg a többi szakértőnk oldalát is!