Borítókép: Ha a kezedben fogod a vized futás közben, ezt el kell olvasnod!

Ha a kezedben fogod a vized futás közben, ezt el kell olvasnod!

Forrás: getty images
Ha viszel magaddal vizet futáshoz, az szuper módja annak, hogy hidratált maradj edzés közben is. Azonban arra sokan nem gondolnak, hogy ennek negatív hatásai is lehetnek.
„A vizespalackkal való futás csuklósérüléshez vezethet. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a futás repetitív mozgások sorozata, a víz pedig egy plusz súly, amit magaddal viszel. Az alkal izmainak és ízületeinek kell megküzdenie a víz súlyával, mely ínhüvelygyulladáshoz is vezethet.”
mondja dr. Ira Lown, csuklóspecialista.

Érdemes néhány dologra figyelned, hogy megelőzd ezt a fajta sérülést: dr. Lown szerint jó módszer lehet, ha különböző palackokat próbálsz ki, vagy akár pánttal rögzíted a kulacsod. Ha már kialakult a probléma, érdemes jegelni a fájó területet, illetve gyulladáscsökkentő gyógyszereket szedned.

Mikor kell orvoshoz fordulnod? Ha a fájdalom hetekig fennáll és egyik kezelés hatására sem múlik el. A szakemberek más terápiákat is alkalmazhatnak, hogy megszűnjön a probléma.

„Vannak már olyan palackok, melyek leveszik az izmokról és inakról a rájuk nehezdő nyomást. Az is segíthet, ha váltogatva fogod az üveged, hiszen egy egyenlően oszlik el a súlya mindkét kezedben.”
tanácsolja dr. Lown.

Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

Ezt olvastátok már?